Noslēdzies konkurss vidusskolniekiem par zaļu saimniekošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīvā konkurencē skolēnu projektu konkursā uzvarēja Rīgas 2.ģimnāzijas 12.klases komanda «Zaļā doma,» kas analizēja būvuzņēmuma «RE&RE» ilgtspējīgo saimniekošanu.
Skolēni savos projektos pētīja dažādus uzņēmumus - cik radoši un efektīvi tie saimnieko, cik viņu darbība ir videi draudzīga, noslēgumā bija nepieciešams norādīt, kā uzņēmumiem darboties radošāk, efektīvāk, zaļāk.

«Getliņi EKO» rīkotajā projektu konkursā «Aizej tur, nezin kur, atnes to, nezin ko!» pieteicās 26 komandas no dažādām Latvijas pilsētām un turpat 100 jaunieši satikās ievadseminārā «Getliņi EKO» poligonā. Projektus iesniedza 14 komandas. Finālā savus darbus prezentēja astoņas komandas, kas pārstāvēja Rīgas, Mārupes, Zvejniekciema, Gulbenes, Alūksnes un Dundagas skolas.

Darbus vērtēja SIA «Zaļā josta» mārketinga projektu vadītāja Laima Jekšina, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta vadītāja vietnieks Kristaps Stepanovs, «Getliņi EKO» tehniskais direktors Aigars Pēkšēns un «Latvijas Avīzes» žurnāliste Ilze Kuzmina.

Balvās katrs dalībnieks no uzvarētāju komandas saņēma velosipēdus no veikala «TREK,» savukārt balvu skolai - velosipēdu novietnes uzstādīšanu pie skolas - pirmās vietas ieguvēji atdāvināja citiem finālistiem un savai simpātijai - komandai «Žuks» no Gulbenes.

«Skolēni pierādīja to, ka uzņēmēji vienmēr var domāt par sava uzņēmuma attīstīšanu, domājot par zaļu dzīvesveidu, kas vienlaikus ir arī efektīva saimniekošana. 

Primitīvākās lietas ir energoefektīvo spuldžu lietošana, transporta izvēle un telpu siltināšana, tomēr gaidījām no skolēniem vairāk inovatīvās idejas, ko uzņēmumi varētu ieviest savā saimniekošanā,» atzina žūrijas loceklis A.Pēkšēns.

Uzvarētājkomanda atzina, ka projekta uzdevums bija grūts, jo šādai analīzei nepieciešami dažādi dati no uzņēmuma, kas biznesa vidē ir konfidenciāli. Viena no galvenajām komandas atziņām - sabiedrībā vēl aizvien nepieciešams daudz skaidrot, lai veidotos izpratne par to, ka ieguldījums vides aizsardzībā - gan uzņēmumu, gan personiskais - ātri atmaksājas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu