Irānā nekādas Valentīndienas <i>ākstīšanās</i> nebūs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/ttowntommy/

Irānas varasiestādes aizliegušas Valentīndienas dāvanu ražošanu, kā arī jebkādu romantiskās mīlestības dienas svinību reklāmu, šādā veidā cenšoties apkarot Rietumu kultūras izplatību musulmaņu sabiedrībā.

Lai arī Valentīndienas svētki oficiāli nav aizliegti, tomēr Irānas varasiestādes aizliegušas ražot un pārdot dažādus nieciņus un dāvanas ar šo svētku simboliku, ieskaitot apsveikumu kartītes, dāvanu kastes ar sirdīm un sarkanām rozēm.

«Ārzemju svētku svinēšana ir Rietumu kultūras izplatīšana,» paziņoja tipogrāfiju apvienības vadītājs Ali Niku Sohans. «Mūsu valstij ir sena vēsture un ir dažādas [svētku] dienas, kurās svinēt laipnību, mīlestību un pieķeršanos.»

«Aizliegts drukāt un ražot jebkādus produktus, kas saistīti ar Valentīndienu, ieskaitot plakātus, brošūras, reklāmas kartītes, kastes ar siržu, pussiržu un sarkanu rožu simboliku, kā arī jebkādas šīs dienas reklāmas,» vēsta varasiestāžu paziņojums.

Aizlieguma pārkāpējiem draud sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu