Austriešu kalnu slēpotājs Grugers iemidzināts mākslīgajā komā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austriešu kalnu slēpotājs Hanss Grugers pēc ceturtdien piedzīvotā smagā kritiena ir iemidzināts mākslīgajā komā.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas posma Kicbīeles nobrauciena treniņā neilgi pēc starta kādā lielākā kalnā Grugers zaudēja kontroli pār slēpēm un smagi krita. Pēc kritiena kalnu slēpotājs slīdēja aptuveni 30 metrus.

Kad atsteidzās ātrā palīdzība, Grugers bija bezsamaņā un nekavējoties tika nogādāts Insbrukas slimnīcā, kur viņam veica neiroķirurģisko operāciju.

Austriešu sportists guva nopietnu galvas traumu un traumēja ribas.

«Grugers, kurš nakti pavadīja mākslīgajā komā, šonakt nepiedzīvoja nekādas komplikācijas. Viņš ir neiroķirurģijas nodaļā intensīvajā aprūpē,» teikts Austrijas slēpošanas komandas paziņojumā.

Komanda pastāstīja, ka šorīt Grugeram tika veiktas pārbaudes, kurās noskaidros, kādas procedūras nepieciešamas, lai sportists ātrāk atlabtu.

Kicbīeles nobrauciena trase ir viena no bīstamākajām pasaulē. Tā ir 3,3 kilometrus gara, kurā var sasniegt 80 kilometrus stundā lielu ātrumu. Īpaši bīstamu šo trasi padara lēcieni, kuri bieži vien ir pat 80 metrus tāli.

Jau vēstīts, ka 2009. gadā šajā trasē smagas traumas guva Šveices kalnu slēpotājs Daniels Albrehts, kurš pēc tam trīs nedēļas tika turēts mākslīgajā komā, bet sacensībās atgriezās šīs sezonas sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu