Trīspadsmit mācību gadu laikā Latvijā slēgtas 244 skolas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HoboElvis, CC licence

Pēdējo trīspadsmit mācību gadu laikā Latvijā slēgtas 244 vispārizglītojošās skolas, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotie statistikas dati.

Šajā mācību gadā Latvijā darbojas 830 vispārizglītojošās dienas skolas, tajā skaitā 35 sākumskolas, 365 pamatskolas, kuru skaitā ir arī sociālās korekcijas izglītības iestādes, 367 vidusskolas un 63 speciālās izglītības iestādes, tajā skaitā arī sanatoriju internātskolas.

Visbūtiskāk šo gadu laikā sarucis sākumskolu, kurās mācās 1.-4.klases skolēni, skaits. 1998./1999.mācību gadā Latvijā bija 100 sākumskolas, bet pakāpeniski to skaits līdz šim mācību gadam ir samazinājies un sasniedz vien 35 skolas. Ievērojami jeb par 169 skolām samazinājies arī pamatskolu, kurās mācās 1.-9.klases skolēni, skaits. Vidusskolas slēgtas mazāk - vien 17. Neskatoties uz to, ka samazinās skolēnu kopējais skaits, speciālo izglītības iestāžu skaits pēdējos gados palicis nemainīgs.

Salīdzinot ar pagājušo mācību gadu, valstī slēgtas 16 izglītības iestādes. Visvairāk jeb pa četrām skolām slēgtas Latgales reģionā, Vidzemes reģionā un Rīgā. Kurzemes reģionā slēgta viena pamatskola, Latgalē - četras pamatskolas, Rīgas reģionā slēgta viena vidusskola un atvērtas trīs sākumskolas, Vidzemē slēgta viena sākumskola, divas pamatskolas un viena vidusskola. Zemgalē viena sākumskola pārveidota par pamatskolu.

Šajā mācību gadā visās vispārizglītojošajās dienas skolās mācās 216 307 skolēni. Būtiskas skolēnu skaita izmaiņas nav notikušas speciālajās skolās un klasēs, kur pēdējos gados skolēnu skaits ir bijis no 9376 skolēniem 2006./2007.mācību gadā līdz 8435 skolēniem šajā mācību gadā.

Kopējais skolēnu skaits vispārizglītojošajās dienas skolās 13 gadu laikā ir samazinājies par 131 898 skolēniem, kas ir 244 skolas ar vidējo skolēnu piepildījumu 540 skolēni katrā no slēgtajām skolām. Šo gadu laikā sākumskolās skolēnu skaits samazinājies 2,2 reizes, pamatskolās -1,8 reizes, bet vidusskolās - 1,5 reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu