Vareņikus varat veidot arī četrstūrainus - izrullēto mīklu sagrieziet četrstūros, uz katra lieciet pildījumu un aizspiediet malas
Vareņiki ar kraukšķīgu gaļu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
Mīklai:
3 glāzes miltu
1,2 glāzes ūdens
2 olas
sāls
Pildījumam:
2 sīpoli
5 kartupeļi
100g sviesta
sāls
pipari
eļļa
Mērcei:
150g speķa
2 sīpoli
zaļumi
pipari
sāls
Pagatavošana:
No visām sastāvdaļām samīca stingru mīklu, apklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm.
Nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztus sīpolus. Kartupeļus izvāra un samīca, pieliek sīpolus, sviestu, sāli un piparus.
Mīklu izveltnē plāni, ar formiņu izspiež aplīšus 5 cm diametrā. Uz aplīšiem liek pildījumu, aizspiež malas. Vareņikus vāra sālsūdenī 7 minūtes.
Speķi un sīpolus sagriež smalki, apcep, līdz gaļa kraukšķīga, pieliek sāli, piparus. Vareņikus pārlej ar gaļas mērcīti, pārkaisa ar zaļumiem.