Vareņiki ar kraukšķīgu gaļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Vareņikus varat veidot arī četrstūrainus - izrullēto mīklu sagrieziet četrstūros, uz katra lieciet pildījumu un aizspiediet malas

Nepieciešams:

Mīklai:
3 glāzes miltu
1,2 glāzes ūdens
2 olas
sāls

Pildījumam:
2 sīpoli
5 kartupeļi
100g sviesta
sāls
pipari
eļļa

Mērcei:
150g speķa
2 sīpoli
zaļumi
pipari
sāls

Pagatavošana:

No visām sastāvdaļām samīca stingru mīklu, apklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm.
Nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztus sīpolus. Kartupeļus izvāra un samīca, pieliek sīpolus, sviestu, sāli un piparus.
Mīklu izveltnē plāni, ar formiņu izspiež aplīšus 5 cm diametrā. Uz aplīšiem liek pildījumu, aizspiež malas. Vareņikus vāra sālsūdenī 7 minūtes.
Speķi un sīpolus sagriež smalki, apcep, līdz gaļa kraukšķīga, pieliek sāli, piparus. Vareņikus pārlej ar gaļas mērcīti, pārkaisa ar zaļumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu