«Satellites LV» izdevuši jaunu vinilsinglu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Liāna Ivete Beņķe.

Pašmāju rokgrupa «Satellites LV» jaunnedēļ laiž klajā jaunu singlu, kas klausītājiem būs pieejams vinilplates un digitālā formātā.

Singla A-pusē iekļauta jauna grupas dziesma «Blanka, augstāk! (Jauns rekords)», bet plates otrajā – B-pusē atrodama leģendārās 1980.gadu beigu pašmāju postpanka grupas «Aurora» dziesmas «Fetišists» jauna versija, kura pagājušās vasaras grupas koncertos guvusi lielu klausītāju atsaucību.

Kā atklāj grupas dalībnieki, singla «Blanka, augstāk! (Jauns rekords)» iedvesmas avots ir horvātu augstlēcēja Blanka Vlasiča, kas pagājušogad atzīta par Eiropas gada sportisti.

«Protams, dziesma nav par augstlēkšanu vai vieglatlētiku, bet gan par katra cilvēka nospraustajiem mērķiem. Nav jāceļ latiņa, piemēram, tikai par vienu vai diviem centimetriem, bet gan mākoņu augstumā,» skaidro grupa.

«Blanka, augstāk! (Jauns rekords)» ir ne tikai viens no retajiem pašmāju mūzikas singla formātā izdotajiem ierakstiem, bet arī viens no nedaudzajiem, kas izdots kā vinilplate.

«Vinils ir vienīgais mūzikas nesējs, kas šo daudzo gadu laikā nav novecojis. Tas ir mūzikas melomānu formāts. Protams, tā ir zināma luksuslieta, taču mūsu diskogrāfijā vēl neviena plate nav bijusi, tādēļ nolēmām to beidzot īstenot,» vinila izvēli skaidro grupa.

Singls bezmaksas digitālai lejupielādei būs pieejams mp3 veikalos «Platforma» un «doremi».

Singla prezentācijā mūzikas veikalā «Upe» (Vaļņu iela 26) grupa atklās sava jaunā topošā studijas albuma nosaukumu, kā arī svinīgi nodos Horvātijas vēstniekam Vladimiram Matekam singla kopijas, kas kā dāvana aizceļos uz Horvātiju pie pašas Blankas Vlasičas.

Vinilplates būs nopērkamas mūzikas veikalos «Upe», «LP», «Randoms», galerijā «Istaba» u.c.

Atgādinām, ka pēdējie divi grupas ieraksti izdoti 2009. gadā. 2010. gada februārī grupa iegūst divas Mūzikas Gada balvas nominācijās «Labākais Rock Albums» («Vadu») un «Labākais Video» (Mārtiņš Grauds «Pirmais»). Cīņā par labāko alternatīvās mūzikas albuma nosaukumu grupas ieraksts «Bezvadu» paliek otrais aiz «Tribes of the City» dubultalbuma «Recipe of the Golden Dream».

  • «Satellites LV» ir Jānis Žilde, Edgars Žilde, Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks un Ervings Znotiņš.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu