«Bilance» par maksātnespējas likumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bilances 2 (254) nr., kas iznāk 17 janvārī, varat lasīt

GRĀMATVEDĪBA

Fiziskās personas maksātnespējas process

Jaunais Maksātnespējas likums, kas stājās spēkā 2010. gada 1. novembrī, ir ieviesis nozīmīgas korekcijas fiziskās personas maksātnespējas procesā.
Savā praksē esam apkopojuši jautājumus, kuri mums uzdoti par fiziskās personas maksātnespējas procesu, tā norisi un sekām, un centušies sniegt atbildes, kuras, iespējams, radīs plašāku izpratni par šo tiesisko instrumentu un tā piemērošanu praksē.

GRĀMATVEDĪBA

Uzņēmumu ienākuma nodoklis par 2010. gadu, apliekamā ienākuma aprēķina atšķirības

Gada pārskatu un līdz ar to arī uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas par 2010. gadu iesniegšanas laikā noderīgi atcerēties par tiem grozījumiem likumā «Par uzņēmumu ienākuma nodokli» (UIN likums), kuri piemērojami, sākot ar 2010. taksācijas gadu. Jāpiebilst, ka 2010. gada beigās, kad tapa šis raksts, jaunā UIN deklarācijas forma nebija apstiprināta; attiecīgi rakstā sniegtas atsauces uz 2007. gada 11. decembrī apstiprinātās deklarācijas veidlapas rindām.

UZŅĒMĒJDARBĪBA

 Laiks pienācis arī uzņēmēju domāšanas maiņai

Līdz šim Latvijā daudz runāts par valsts uzņēmumu pārvaldību, kas joprojām cieši saistīta ar «savējo», politiski lojālo cilvēku bīdīšanu uzņēmumu pārvaldes institūcijās. Taču problēmas ar uzņēmumu labu pārvaldību ir ne tikai valsts uzņēmumiem. Krīze visā krāšņumā ir izgaismojusi arī Latvijas privāto uzņēmumu vadības stilu, kas bieži vien ir būtisks iemesls, kāpēc uzņēmumu ir skārušas izdzīvošanas problēmas.

BILANCES PIELIKUMS

Finanšu plānošana uzņēmumā

Līdz ar noteiktiem procesiem ekonomikas attīstībā notikusi arī grāmatvedības sistēmu pilnveidošanās un to funkciju paplašināšanās. No vienkāršas saimniecisko operāciju uzskaites un apkopošanas tā laika gaitā attīstījusies par komplicētu datu fiksācijas, glabāšanas, apstrādes un analīzes kompleksu, kas darbojas pēc noteiktiem principiem uz stingra metodoloģiskā pamata. Zinātnieku un nozaru speciālistu teorētiskās un praktiskās izstrādes sniedz arvien jaunas iespējas grāmatvedības datu un uz tiem pamatoto analīžu rezultātu izmantošanai visdažādākajiem mērķiem ļoti plašam un daudzveidīgam potenciālo lietotāju lokam.

NUMURĀ:

• 2010. gada janvārī-decembrī Bilancē publicēto rakstu katalogs
• Pieņemti jauni noteikumi par nodokļu parādu galvojumu preču muitošanai
• Laiks pienācis arī uzņēmēju domāšanas maiņai

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu