Gribi dzīvot ilgi - nezaudē svaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Kalifornijas universitātes zinātnieku grupa Lindijas Beikonas vadībā veikusi pētījumu, kura secinājums ir - būt pilnīgam ir labi, bet svara zaudēšana ir bīstama veselībai. Pēc zinātnieku grupas domām, ziņas par liekā svara kaitīgumu ir ļoti pārspīlētas. Apaļīgie cilvēki dzīvo ilgāk par vājajiem, raksta The Daily Mail.

Zinātnieki neiesaka dzīties pēc 90-60-90 parametriem par katru cenu, diētas nedod pozitīvus rezultātus. Ja ilgstoši ievēro diētu, tad organisms var nesaņemt kādas no nepieciešamajām vielām, tas liek vēl vairāk pieaugt liekajam svaram. Pētījumā piedalījās 350000 amerikāņu.

Eksperti secinājuši, ka liekais svars garantē ilgāku dzīvi. Pilnīgie cilvēki retāk mirst no no sirds slimībām, nieru slimībām vai 2 grupas diabēta. Šīs slimības provocē nepilnvērtīgs uzturs, nevis liekais svars, domā pētnieki. Pilnīgiem cilvēkiem jāmācās pieņemt savu ķermeni tādu, kāds tas ir, no kaloriju skaitīšanas jāatsakās, bet jāiemācās ar prieku sportot.

Galvenais noslēpums - jāiemācās klausīties, ko saka ķermenis - ja vēlas ēst, tad jāēd, tas ļaus izvairīties no pārēšanās, kas nav saistīta ar bada sajūtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu