«Karaļa runu» cenzēs demonstrēšanai ASV kinoteātros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britu drāmas «The King's Speech» izpildproducents Hārvijs Vainšteins, kas ir arī vienlaicīgi kinolentes izplatītājs ASV, nolēmis pilnībā pārmontēt filmu Ziemeļamerikas tirgum, izņemot no dialogiem visus necenzētos vārdus.

Pēc producenta domām, tas nepieciešams, lai filma iegūtu reitingu PG-13 vai PG un tādējādi piesaistītu filmai plašāku auditoriju. Šā brīža versija paredz, ka jaunieši un bērni līdz 17 gadu vecumam filmu drīkst skatīties tikai pieaugušo uzraudzībā.

12 «Oskara» balvām nominētā vēsturiskā drāma «The King's Speach» («Karaļa runa») vēsta par Lielbritānijas monarhu Džodžu VI, ko atveido Kolins Fērts. Kinolentē spēlē arī Džefrijs Rašs logopēda Laionela Loga lomā. Logs palīdzēja Džordžam VI tikt vaļā no stostīšanās un nedrošības, izmantojot visai neparastas metodes, ieskaitot daudzkārtīgu lamuvārdu un necenzētu izteicienu atkārtošanu, tāpēc replikas, ko Vainšteins grasās izņemt no filmas, ir būtiskas filmas sižeta attīstībā.

Šobrīd producents apspriež iespēju pārmontēt filmu ar tās režisoru Tomu Hūperu.
Kā ziņots iepriekš, ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, ko vadīs Džeimss Franko un Anna Hataveja, notiks 27.februārī Losandželosā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu