Latvijas jaunatnes ziemas olimpiādei jau pieteiktas 62 skolu komandas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl tikai piecas dienas sporta skolotāji var pieteikt savu izglītības iestāžu audzēkņus līdzdalībai Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei Ērgļos.

Šobrīd sacensībām reģistrējušās 62 skolu komandas no 11 novadiem un pilsētām. Jau tradicionāli visaktīvāk pasākumam piesakās Rīgas skolu komandas.

Sacensības notiks septiņos sporta veidos – kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā. Šobrīd visaktīvākā dalībnieku reģistrācija norit dalībai snovborda un distanču slēpošanas sacensībās, bet hokeja turnīram reģistrētas jau septiņas skolu komandas.

Kā norāda sacensību organizētāji, parasti pieteikšanās dalībai Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē visaktīvāk norit reģistrācijas pēdējā dienā.

http://latvijasolimpiade.lv/

Jau ziņots, ka šā gada 4. un 5. februārī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Ērgļu novada domi jau septiņpadsmito reizi rīkos Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi Ērgļos, kur skolēni mērosies spēkiem sešos ziemas sporta veidos. Bet no 3. līdz 5. martam Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā. 

"Jaunatnes olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu skolu jaunieši var izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus, kas ir labs sākums lielo olimpisko mērķu sasniegšanai," uzskata LOK prezidenta Aldons Vrubļevskis.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un LOK diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems sacensību suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku. Savukārt trīs labākās skolas saņems uzvarētāju kausu, diplomus un sertifikātus sporta inventāra iegādei.

2010. gadā 37 pilsētas un novadi apvienoja 1073 Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes dalībniekus no 110 skolām, kas startēja Ērgļos un Siguldā. Lielākais dalībnieku skaits bija slēpošanas distancēs, otrs populārākais sporta veids izrādījās snovbords, bet trešajā vietā pēc dalībnieku skaita bija kalnu slēpošana.

Skolu konkurencē pirmo vietu ieguva Madonas pilsētas 1. vidusskola aiz sevis atstājot Kusas pamatskolu un Cēsu otro pamatskolu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu