«Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālam mainīti divi dziesmu izpildītāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Šogad pirmo reizi Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāji nacionālās atlases konkursā dziesmu iesniedzējiem pēc dziesmu pieteikšanas ļāva vēl pēc neilga laika mainīt dziesmu izpildītājus, un šo piedāvājumu izmantojuši divi dziesmu iesniedzēji.

Kā žurnālistiem pastāstīja Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska, dziesmas «Daylight» iesniegšanas brīdī jau bija zināms, ka izpildītājs tiks vēl meklēts, bet tagad kļuvis zināms, ka šo dziesmu konkursā izpildīs grupa «D-Family», ko veido Miks, Paula un Edijs Dukuri, kā arī Kaspars Tīmanis, Oskars Ozoliņš un Elīna Silova.

Otras izmaiņas ir saistītas ar mūziķi Emīlu Balceru, kurš dziesmu iesniegšanas brīdī bija izpildītājs diviem darbiem. «Balceris izvēlējās pats ar sevi nekonkurēt, tādēļ Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā viņš piedalīsies ar dziesmu «Angel In Disguise», izpildot to grupas «Musiqq» sastāvā, bet solo dziesmu «Let Me Be» izpildīs dziedātāja Sabīne Berezina,» stāstīja Kaminska.

Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem šogad konkursa organizatori atgriežas pie diviem pusfināliem. Katrā pusfināla kārtā piedalīsies desmit dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam - trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija. Jaunums nacionālajā atlasē būs izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies desmit dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.
Pirmais pusfināls Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanāla ēterā notiks 5.februārī, otrais - 12.februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta norisināsies 19.februārī, bet nacionālās atlases fināls notiks 26.februārī LTV 1.kanāla tiešraidē no Ventspils teātra nama «Jūras vārti».

Pusfināla dalībniekus skatītāji vērtēs pēc videoklipa priekšnesumiem, kas visām dziesmām tiek uzņemti «NA studijā». Sekojot līdzi noteiktajam Eirovīzijas formātam, arī videoklipos drīkst piedalīties līdz sešiem cilvēkiem, dziesmām jābūt līdz trīs minūtēm garām un dziedātājiem jāuzstājas ar dzīvo priekšnesumu, stāstīja Eirovīzijas nacionālās atlases televīzijas režisors Arvīds Babris.

No nākamās nedēļas ar Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālistiem varēs iepazīties LTV raidījumā «Labrīt, Latvija», kad skatītājiem būs iespēja arī gūt pirmos priekšstatus par nofilmētajiem dziesmu videoklipiem.

Ievērojot to, ka ik gadu katram cilvēkam ir savs priekšstats par to, kādai ir jābūt Eirovīzijas dziesmai, šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa pašreklāmā tiek izmantoti aptaujāto cilvēku teksti, par, viņuprāt, Eirovīzijai piemērotāko dziesmu, informēja LTV valdes loceklis Edgars Kots.

Šogad aprit desmit gadi, kopš Ventspilī notiek Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase, tādēļ Kots Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam par piemiņu dāvāja īpašu DVD, kurā video ierakstā apkopotas katru gadu Latvijā uzvarējušās Eirovīzijas dziesmas. 

Kā norādīja Lembergs, sākumā Eirovīzijas dziesmu konkurss nebija tik populārs un televīzijai gāja grūti ar atbalstītāju atrašanu, tad sekoja sadarbības piedāvājums Ventspilij, kas turpinās jau vairāku gadu garumā.

Ventspils domes priekšsēdētājs šā gada Latvijas pārstāvim starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā vēl iegūt pirmo vietu, bet ikvienam konkursa nacionālās atlases dalībniekam tiek izteikts vēlējums labi startēt, tā pieminot mūžībā aizgājušo mūziķi Mārtiņu Freimani.

Jau ziņots, ka šogad nacionālās atlases uzvarētājs maijā dosies uz Vācijas pilsētu Diseldorfu. Latvija 2011.gada Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā, kas notiks 12.maijā.

Latvija otrajā pusfinālā konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Ukrainu, Kipru, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Izraēlu, Maķedoniju, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu