Mācītājs: latviešiem Īrijā ir melnbaltas jūtas pret savu valsti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Tā nav medusmaize, tā par latviešu dzīvi Īrijā intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» saka latviešu mācītājs, kas trīs gadus nodzīvojis un kalpojis latviešu draudzē Īrijā, Uģis Brūklene.

«Es teiktu, ka cilvēkiem ārpus Latvijas ir ļoti dalītas jūtas pret dzimteni. Varētu teikt, ka tās ir melnbaltā krāsā. Vai nu ir cieša ilgošanās pēc Latvijas - kaut es varētu tur būt, elpot dzimtenes gaisu, būt kopā ar savējiem, vai arī ir aizvainojums, ka par viņiem nav parūpējušies.»

Mācītājs norādīja, ka cilvēki brauc prom drošības meklējumos. Pat situācijā, kad Īrijā drīzumā stāsies spēkā taupības budžets, cilvēki izvēlas palikt Īrijā, izmantot tur pieejamos pabalstus, nevis domā par atgriešanos.

Tomēr esot arī cilvēki, kas atgriežas, jo nav pārvaramas ilgas pēc dzimtenes, dabīgās vides, kurā viņš piedzimis. «Ja esmu piedzimis kā latvietis, tad Dievam bijis plāns attiecībā uz mani. Pretējā gadījumā es būtu Īrijā piedzimis kā īrs,» saka mācītājs.

Esot nācies sastapt dažādus cilvēkus - gan tādus, kas izbēguši no vides Latvijā, gan tādus, kas negrib būt liekēži Latvijā, tāpēc meklē risinājumus ārpus Latvijas robežām. «Cik cilvēku, tik situāciju,» tā mācītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu