Eksperts: Latvijas viesstrādnieki Vācijā darīs mazkvalificētus darbus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Arī Vācijā, līdzīgi kā Lielbritānijā, latviešu viesstrādnieki varētu darīt mazkvalificētus darbus. «Lasīs, pakos tomātus, avenes, zemenes un pārējās ražas, jo mēs esam labi strādnieki», LTV ziņu dienestam atzina uzņēmuma «GP Recruitment» direktors Ginters Puriņš.

«Lielbritānijā ir angļu valoda, kas mūsu valstī ir ejoša lieta. Vācijā ir labi jāpārzina vācu valoda, lai varētu darīt kvalificētus darbus,» skaidroja Puriņš, uzsverot, ka Vācijā valodas prasības ir visai augstas.

Viņš uzskata, ka jau no 1.maija daudzi Latvijas iedzīvotāji brauks uz Vāciju, lai strādātu mazkvalificētus darbus. Aizbraucēju vidū būs arī cilvēki ar augstāko izglītību.

Puriņš uzskata, ka strādīgie Latvijas iedzīvotāji pasaulē «diezgan labi sevi parāda».

Kā lielāko risku speciālists minēja draudus zaudēt augsti kvalificētus speciālistus. «Tur [Vācijā] strādā ķirurgi, kas, visticamāk, neatgriezīsies, jo tur piedāvātās algas ir ļoti augstas,» uzsvēra «GP Recruitment» direktors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu