Pildīti kartupeļu plāceņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

500g vārītu kartupeļu
500g svaigu kartupeļu
sāls
2 ēdamkarotes miltu
1 ola
200g biezpiena
loki
2 ēdamkarotes skāba krējuma
100 g siera
rīvmaize
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Vārītos kartupeļus samīca, svaigos sarīvē un nospiež sulus. Abas kartupeļu masas samīca, pieliek cieti, kura nostājas kartupeļu sulā, miltus, olu, sāli, samīca mīklu. Biezpienam pieliek pāris ēdamkarotes skābā krējuma un sagrieztus lokus, sāli pēc garšas. No kartupeļu masas veido plāceņus, kuru vidū liek biezpiena pildījumu. Plāceņus apviļā rīvmaizē un cep eļļā brūnus, tad kārto cepamtraukā, pārkaisa ar rīvētu sieru, 180 grādos cepeškrāsnī cep 15 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu