AKKA/LAA nav informācijas par Freimaņa autortiesību mantinieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

«Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības» (AKKA/LAA) rīcībā patlaban nav informācijas par to, kas būs mūziķa Mārtiņa Freimaņa autortiesību mantinieks.

Kā aģentūru LETA informēja AKKA/LAA Komunikācijas nodaļas vadītāja Agnese Kārše, pēc autora nāves autortiesības saglabājas 70 gadus, un tās var mantot kā jebkuru īpašumu.

Eventuālajiem mantiniekiem jāpiesakās sev vēlamajā notariātā viena gada laikā kopš atklājies mantojums, attiecīgi dokumentāli pierādot savu radniecību ar mirušo.

Autortiesību mantiniekam ir tiesības saņemt taisnīgu atlīdzību par darbu izmantošanu. Autortiesību mantinieks, tāpat kā autors, savas tiesības var administrēt pats, vai daļu no tiesību administrēšanas uzticēt autortiesību organizācijai, piemēram, AKKA/LAA.

Jau ziņots, ka komponista, aktiera, dzejnieka un grupas «Tumsa» solista Mārtiņa Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā 27.janvārī plkst.1.20 Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18.janvārī pēc smagas elpvadu ceļu saslimšanas.

Atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa notiks rīt, 3.februārī, Rīgas krematorijā. Draugi, fani un mūziķa cienītāji no mūziķa un dzejnieka varēs atvadīties no plkst.15 līdz 16 Rīgas krematorijā, Varoņu ielā 3a, Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu