Iegūst finansējumu filmai par pagājušā gadsimta latviešu vēsturi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmas «Mans koks» veidotāji «Labiedarbi.lv» janvāra mēneša  konkursā guva 3911 balsi lielu sabiedrības atbalstu un finansējumu filmas pabeigšanai. Filmas varonis-skolēns pēta savas dzimtas koku un tādējādi uzzina vairāk par vēsturiskiem notikumiem, kas pagājušajā gadsimtā skāra latviešu tautu. 

Viņa ģimenes saknes savij kopā dažādu valodu un nāciju pārstāvjus, kā arī dažādu politisko režīmu pārstāvjus. Stāstā savijas epizodes no Cara laikiem, 1905.gada revolūcijas, Latvijas brīvvalsts, reliģisko emigrantu dzīves Brazīlijā un pēckara bēgļu likteņa Zviedrijā. Filmas mērķa auditorija ir skolnieki un jaunieši. Stilistiski projekts iecerēts kā skolnieka stāsts, kuram uzdota tēma par savas dzimtas koku. Filmā dokumentālais stils tiks sajaukts ar inscinēto jeb spēlfilmas žanrā veidotajām epizodēm.

Pēc konkursa rezultātu uzzināšanas projektu pieteicējs, viens no filmas scenārija autoriem Juris Kaža un filmas režisore Una Celma atzina: «Esam gandarīti par uzvaru. Tā kā neesam saistīti ar kādu skolu, organizāciju vai mazpilsētu, bija jāpiestrādā, lai piesaistītu balsis. Pateicamies visiem, kas mūs atbalstīja. Tagad ķersimies pie darba ar «Koka stāsta» filmēšanas pabeigšanu.« 

Šis projekts 35 pieteikumu konkurencē iekļuva Labiedarbi.lv projektu konkursa otrajā kārtā, un sacentās ar 13 citiem projektiem par sabiedrības atbalstu projektam un finansiālu atbalstu tā īstenošanai. Projekta īstenošanai bija nepieciešami 2000 lati, bet janvāra projektu konkursa kopējais finansējuma fonds bija 11179 lati. Tas, cik daudz projektu iegūs finansiālu atbalstu, ir atkarīgs no tā, cik liels finansējums nepieciešams, lai realizētu projektus ar augstāko balsu skaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu