ASV Scenāristu ģildes balvas iegūst «Sociālais tīkls» un «Pirmsākums»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV Scenāristu ģilde sestdien apbalvojusi kinolentes «The Social Network» («Sociālais tīkls») un «Inception» («Pirmsākums») scenāriju autorus.

Balvu par labāko adaptēto scenāriju ieguva Ārons Sorkins, kas strādāja pie drāmas «The Social Network» («Sociālais tīkls»), savukārt balvu par labāko oriģinālscenāriju ieguvis Kristofers Nolans par savu zinātniskās fantastikas filmu «Inception» («Sākums»). Viņš ir arī filmas režisors un producents.

Abas filmas attiecīgajās kategorijās nominētas arī «Oskara» balvām, kas tiks pasniegtas 27.februārī. Iepriekš Deivida Finčera «The Social Network» («Sociālais tīkls») ieguva četras «Zelta globusa» balvas, ieskaitot godalgu par labāko scenāriju.

Britu vēsturiskā drāma «The King's Speach» («Karaļa runa»), kas nominēta ASV Kinoakadēmijas balvām 12 kategorijās, nevarēja pretendēt uz ASV Scenāristu ģildes balvu, jo tā tikusi uzņemta, neievērojot ģildes direktīvas attiecībā uz līgumu slēgšanu.

ASV Scenāristu ģildes balvas tiek pasniegtas kopš 1949.gada. Apbalvošanas ceremonija tiek translēta televīzijā kopš 2004.gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu