Vladimirs Kličko vēlas cīnīties ar Heju jūlija sākumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas smagā svara bokseris Vladimirs Kļičko ar britu Deividu Heju vēlas cīnīties 2. jūlijā, turklāt viņam ir vienalga, kur duelis notiek.

Ukraiņu bokseris, kurš dzīvo Vācijā, aprīlī aizstāvēs savus Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu titulus smagajā svarā pret Lielbritānijas bokseri Dereku Čisoru.

Tikmēr Pasaules Boksa asociācijas (WBA) smagsvara čempionam Deividam Hejam nāksies aizstāvēt savu titulu pret uzbeku bokseri Ruslanu Čagajevu.

Par spīti šīm cīņām boksa fani vēlas redzēt ilgi gaidīto cīņu starp kādu no brāļiem Kļičko un Heju. Tajā, visticamāk, tiktu apvienoti Heja prestižais WBA smagsvara čempiona tituls ar Kļičko WBO, IBF un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) smagsvara čempionu tituliem.

Abi bokseri vairākas reizes izteikuši vēlmi tikties viens ar otru ringā, bet visu laiku cīņa tiek atlikta.

«Es domāju, ka pēc tik daudz muļķību runāšanas viņam jāparādās ringā,» Kļičko norādīja «BBC Sport». «Viņš centās izturēties gudri, bet beigu beigās ir iedzinis sevi stūrī.»

«Viņš runā par mantojuma atstāšanu - es to neredzu, ja godīgi, un, manuprāt, tā domāju ne tikai es, bet arī daudzi fani,» turpināja 34 gadus vecais ukrainis.

«Esmu šeit un apstiprinu, ka es 2. jūlijā esmu gatavs cīnīties. Kā jau iepriekš esmu teicis, tas ir cīņas datums. Vai nu Deivids Hejs piekritīs vai nē, bet tāds ir mans piedāvājums,» pavēstīja Kļičko.

«Mēs par naudu jau bijām vienojušies. Mēs visu dalām uz pusēm, un, protams, šī ir iespēja nopelnīt daudz naudas, bet nauda tagad nav būtiskais,» izteicās 34 gadus vecais bokseris. «Datums ir noteikts. Vācija vai Lielbritānija? Tam nav nozīmes.»

Tikmēr, Hejs, kurš paziņojis, ka novembrī plāno aiziet no profesionālā sporta 31 gada vecumā, nebija pārliecināts par cīņas norisi.

«Cīņas sporta veidu fani vēlas redzēt labāko pret labāko. Ja vien tas būtu tik vienkārši,» teica Hejs. «Ļoti reti boksā ir situācijas, kad viss sakrīt savās vietās, un visas vienošanās ir panāktas. Tad pēkšņi viņš paziņo, ka cīnīsies ar Čisoru, zinot, ka tādā gadījumā man būs jācīnās ar Čagajevu.»

«Viņam ir bail, ka es viņu nokautēšu, tādēļ nevēlas cīnīties ar cilvēku, kurš ir labā formā. Kas traucē šai cīņai notikt tagad? Nekas. Tas nav loģiski, it sevišķi pēc viņa publiskās kampaņas, lai dabūtu mani ringā,» turpināja 30 gadus vecais brits. «Šāda cīņa notiek reizi dzīvē. Kad es aiziešu no boksa viņam prasīs - kāpēc tu necīnījies ar Deividu Heju? - un viņam nāksies ar to sadzīvot. Ja šī cīņa nenotiks tagad, tad tā nenotiks nekad.»

Kā ziņots, Vladimirs Kļičko savas karjeras laikā ir aizvadījis 58 cīņas, kurās izcīnījis 54 uzvaras, no kurām 49 uzvarētas ar nokautu. Bet Hejs savas karjeras laikā ir izcīnījis 24 uzvaras 25 aizvadītās cīņās, un 22 no tām izcīnītas ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu