Bobslejists Holkombs atzīstas auto vadīšanā reibuma stāvoklī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vankūveras olimpisko spēļu čempions bobslejā četrinieku ekipāžām Stīvens Holkombs no ASV atzinies, ka vadījis automašīnu, atrodoties reibuma stāvoklī.

30 gadus vecajam sportistam pirmdien tiesā tika piešķirts 1430 dolāru (725 latu) liels naudas sods un nozīmēts ārstēšanās kurss, lai atturētos no apreibinošo vielu lietošanas. Tāpat Holkombam nāksies veikt 48 stundu sabiedrisko darbu, lai izvairītos no 180 dienu ilga cietumsoda.

Holkombs tika apsūdzēts auto vadīšanā, atrodoties apreibinošo vielu ietekmē, 2009.gada oktobrī, četrus mēnešus pirms viņš izcīnīja zelta medaļu Vankūverā.

Amerikāņu bobslejists, kurš Jūtas universitātē studējis datorzinātnes un ir bijis ASV nacionālajā gvardē, Vankūveras olimpiskajās spēlēs ar savu ekipāžu izcīnīja 1. vietu, par 0,38 sekundēm apsteidzot vācu sportista Andrē Langes pilotēto ekipāžu. Līdz ar to ASV izcīnīja pirmo olimpisko zeltu bobslejā 62 gadu laikā.

Šī gada Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Holkomba ekipāža divnieku konkurencē ar 1392 izcīnītiem punktiem ieņēma 4. vietu, bet četriniekos ar 1522 punktiem amerikānis palika 2. vietā, atpaliekot tikai no vācieša Manuela Mašatas.

Pēc Pasaules kausa noslēguma vēl būs pasaules čempionāts, kas risināsies Kēnigzē trasē Vācijā. Divnieku sacensības notiks 19. un 20. februārī, bet četrinieku - 26. un 27. februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu