Igaunijā atklāta Šona Konerija biste

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Igaunijā atklāta biste par godu skotu aktierim seram Šonam Konerijam, vēsta laikraksts «The Telegraph». Bronzas bisti, kuru atklāja Lielbritānijas vēstnieks Igaunijā Pīters Kārters, bija pasūtījis Tallinas Skotu klubs jeb «Soti Klubi».

«Sers Šons Konerijs neapšaubāmi ir ikona,» skulptūras atklāšanas ceremonijā viesiem teica Kārters. «Viņš ir pazīstams gan kā Džeimss Bonds, gan kā gadsimta seksīgākais vīrietis. Viņš ir izcils britu aktieris, izcils skotu aktieris un izcils Skotijas simbols.»

Klubs pasūtīja 9000 sterliņu mārciņu (7400 latu) vērto bisti slavenajam igauņu tēlniekam Tīu Kirsipū, kura pazīstamākais darbs ir divas Oskara Vailda statujas un viņa laikabiedra, igauņu rakstnieka Eduarda Vildes statuja Tartu pilsētā. 

Igaunijas goda konsuls Skotijā Īens Losons teica, ka biste ir daļa no ilgtermiņa projekta, kas paredz piepildīt klubu ar slavenu skotu skulptūrām.

«Klubā jau ir Roberta Bērnsa biste, un viņiem šķita, ka nākamā perfektā izvēle būtu izstādīt dzīva skota - Šona Konerija - bisti.»

Pēc Losona teiktā, «Soti Klubi», kas tika dibināts vēl padomju laikos, ir ekskluzīva sabiedrība, kuras locekļu vidū ir daudzi Igaunijas visietekmīgākie politiķi un biznesmeņi. Kaut arī tam ir visiem pieejams restorāns kluba ēkā Tallinas Vecpilsētā, par kluba biedru parasti var kļūt tikai pēc uzaicinājuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu