Pasaulē pazīstamā zaļās ekonomikas eksperte lasīs lekciju LU

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.10.30 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks pasaulē pazīstamās pētnieces un zaļās ekonomikas ekspertes Ketrīnas Ričardsones lekcija «Zaļā izaugsme - veiksmes atslēga ekonomikas atveseļošanai globālo dabas resursu trūkuma laikmetā: jaunā Dānijas enerģētikas stratēģija».

Kā informēja LU Preses centrā, lekcijas tiešraide būs skatāma LU portālā. Lekcija notiek Valsts prezidenta lekciju ciklā «Pasaules līderu lasījumi», un to rīko Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar LU.

Ričardsone ir Dānijas Klimata komisijas vadītāja, kuras vadībā ir izstrādāts komisijas ziņojums par to, kā līdz 2050.gadam panākt pāreju no fosilās uz atjaunojamo enerģiju. Dānija ir stingri apņēmusies nākamā gada sākumā nākt klajā ar detalizētu rīcības plānu Klimata komisijas ieteikumu ieviešanai. Dānijas Klimata komisijas ziņojums un citu pasaules ekspertu zināšanas patlaban ļauj izdarīt zinātnisku apvērsumu - varbūt pat līdzvērtīgu tam, kādu savulaik radīja Darvina teorija.

Ričardsone ir pasaulē plaši pazīstama pētniece un Kopenhāgenas Universitātes Dabaszinātņu fakultātes dekāna vietniece. Ričardsone aktīvi darbojas dažādās komisijās un padomēs un pašlaik ikdienā strādā kopā ar Dānijas valdību, lai ieviestu Klimata komisijas ziņojumu dzīvē. Ričardsone sadarbojas arī ar Dānijas enerģijas ražotājiem, kā arī daudz ceļo pa Dāniju, lai pārliecinātu viedokļu veidotājus par izmaiņām, kas nepieciešamas cilvēku domāšanā un rīcībā, lai veicinātu zaļās ekonomikas politikas izveidi un ieviešanu.

Kopš komisijas ziņojuma publiskošanas Ričardsone ir viesojusies daudzās valstīs - ASV, Zviedrijā, Somijā - u.c., stāstot par izaicinājumiem un risinājumiem, kas ir analizēti ziņojumā.
Dānijas sabiedrības apņēmība attīstīt savu ekonomiku ir lieliska izdevība, lai arī Latvija, iepazīstoties ar šīs valsts pieredzi, izmantotu to un radītu priekšnoteikumus Latvijas ekonomikas izaugsmei.

Lekcija būs noderīga ikvienam, kas interesējas par zaļo ekonomiku un klimata pārmaiņu politikas īstenošanas idejām un iespējām.

LU uz lekciju aicina politikas veidotājus, valsts un privātā sektora institūciju vadītājus un speciālistus, ekspertus, studentus un mediju pārstāvjus, kas interesējas par atjaunojamiem energoresursiem un to izmantošanu ekonomikas izaugsmei.
Lekcija notiks angļu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu