Latvijas sportisti Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē aizvadījuši otro dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas pilsētā Liberecā norisinās Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde. Uz starta otrajā sacensību dienā izgāja arī Latvijas sportisti.

Dramatiskā cīņā ar Šveices izlasi Latvijas hokejisti no 1:3 spēles pirmajā trešdaļā galarezultātā panāca 3:4 un Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē vienā periodā arī uzvarēja.

Bet sākums bija biedējošs. Pēc 0:2 9. minūtē galvenais treneris Ēriks Miļuns pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, pēc kura tūlīt sekoja 0:3 un mūsu vārtos Ivara Punnenova vietā stājās iepriekšējās spēles varonis Elvis Merzļikins.

«Tā gan nebija Ivara vaina, varbūt viņš kādu ripu arī izvilktu, tomēr pirmos trīs vārtus zaudēja visa komanda, slikti spēlējām aizsardzībā, visi bija otrie metieni,» pēc spēles vērtēja Miļuns. «Pirmajā periodā metienu attiecība 5 pret 20, vakar pret Krieviju arī bija 1 pret 18. Skaidrs, ka trešajā spēlē pirmais periods jāsāk ar pavisam citu attieksmi. Otrajā periodā tāpat kā vakar 10 pret 10, trešajā jau 13 pret 12 mūsu labā un vinnējām arī periodu. Lai uzvarētu visā spēlē mazliet pietrūka veiksmes. Ceru, ka bez uzvaras mājās nebūs jābrauc.»

Lielākais nezināmais mūsu komandā bija snovbordkross. Neviens Latvijas sportists ārzemēs šajā disciplīnā vēl nebija startējis, turklāt trenera ampluā debitēja Toms Vasins. Tomēr kvalifikācijas barjeru pārvarēja visi mūsējie. Tiesa, tā nebija augsta. Puišiem «lieki» bija tikai desmit braucēji. Savukārt visām 29 meitenēm tika ļauts turpināt cīņu izslēgšanas mačos. Līdz ceturtdaļfinālam gan neviens neaizkļuva. Tomēr vietas cienījamas - 19. Linda Zvaigzne, 24. Artūrs Vasarājs, 31. Kristaps Bielis.

Biatlona stadions Jabloņecā iekārtots ļoti kompakti un pat lielā šaurībā (tikai 26 mērķu iekārtas). No starta distancē jādodas pa ugunslīniju, pēc tam trase ar smagu kāpumu uzvijas augšup virs šautuves, tad metas pa otru pusi gar to lejā galvu reibinošā nobraucienā, lai atkal liktu sportistiem rāpties atpakaļ uz ugunslīniju, kur parasti saimnieko virpulīgas vēsmas. Izcilus rezultātus šaušanā mazpieredzējušām galvām tas neveicina.

12,5 km biatlonā (ar četrām šautuvēm) labākais rezultāts bija divas soda minūtes, turklāt tik precīzi no 87 biatlonistiem spēja būt tikai trīs. Mūsējie šajā komponentē atbilda vidējam līmenim - sešas septiņas soda minūtes, un labākais bija ātrākais - pļaviņietis Aleksandrs Patrijuks - 39. vieta ar 7 liekām minūtēm (+8:39,3 uzvarētājam Matiasam Dorferam no Vācijas).

Talsinieks Nauris Birkentāls ar septiņām soda minūtēm finišēja 50. vietā: «Pirmo apli nobraucu par ātru. Kājas aizgāja ciet, savilka muskuļus. Tas arī ietekmēja šaušanu.»

No mūsu meitenēm 10 km trasē ātrākā bija jaunākā - Laura Kupča no Jaunkalsnavas, bet šaušanā precīzākā - cēsiniece Gunita Gaile, kura ar sešām soda minūtēm ieņēma 65. vietu (+15:03 uzvarētājai Laurai Dālmeierei no Vācijas).

Ještedā puišu milzu slaloma trases bija tik viltīgas (ar mazliet negatīvām nogāzēm), ka no simts dalībniekiem «izmeta» ārā vairāk par trešdaļu. Arī mūsu Miku Zvejnieku, kuram jau pirmajā braucienā ledainais sniegs atplēsa slēpei kanti. Līdera pozīciju ieņēma Ģirts Zīle, kurš izcīnīja 48. vietu (+13,8 uzvarētājam Henrikam Kristofersenam no Norvēģijas), 58. Toms Čivčs.

Distanču slēpošanas sprintā (1,15 km klasiskajā stilā), kurā iepriekšējā olimpiādē Rinalds Kostjukovs izcīnīja bronzas medaļu, šoreiz finālsacensībām nevienam kvalificēties neizdevās. 85 dalībnieku konkurencē puiši draudzīgi sarindojās viens aiz otra: 44. Mārcis Jakovičs, 45. Rūdolfs Kļaviņš, 46. Viesturs Eglītis. Meitenēm (78 dalībnieces) - 51. Gerda Āboliņa, 55. Kristīne Liepiņa, 76. Zane Eglīte.

Informāciju no Liberecas sagatavoja Dainis Caune (žurnāls «Sports») sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu