Pedagogu darba samaksai papildus nepieciešami 60 miljoni latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārejai uz pedagogu darba samaksas sistēmu par 40 stundām nedēļā papildus nepieciešami 60 miljoni latu, liecina informācija Valda Dombrovska (V) vadītā Ministru kabineta rīcības plānā.
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) līdz 2013.gada 1.septembrim apņēmusies piešķirtās budžeta apropriācijas ietvaros izstrādāt pamatojumu un aprēķinus pedagogu darba samaksas sistēmas pārejai uz 40 stundu darba nedēļu. Modelis tiks ieviests, kad valsts budžetā šim nolūkam tiks paredzēts papildu finansējums 60 miljoni latu.

Savukārt no 2014.gada 1.septembra IZM piešķirtās budžeta apropriācijas ietvaros sola pakāpeniski palielināt pedagogu apmaksājamo pienākumu skaitu.

Kā informēja izglītības un zinātnes ministra Rolanda Broka (ZZS) padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe, šogad valsts budžetā vispārizglītojošo skolu skolotāju mērķdotācijām pašvaldībām ir paredzēti aptuveni 145 miljoni latu.

Jau ziņots, ka IZM rīcības plānā līdz 2012.gada 1.septembrim apņēmusies veicināt novadu pamatskolu, īpaši sākumskolu, saglabāšanu pēc iespējas tuvāk bērna dzīvesvietai.
IZM atbalstīs skolu filiāļu un apvienoto klašu izveidi skolās ar nelielu skolēnu skaitu, kā arī elastīgi piemēros koeficientu novadiem ar mazu bērnu skaitu, saistot to ar izglītības kvalitātes rādītājiem un novada attīstības vajadzībām. Rīcības plānā kā mērķis noteikts nodrošināt izglītības pieejamību visu vecumu bērniem.

Līdz 2012.gada 1.oktobrim plānots izstrādāt metodiskos ieteikumus mazo skolu izglītības piedāvājuma daudzveidošanai un atbalstīt mazo skolu veidošanos par kopienas sociālā tīklojuma centriem, piedāvājot mūžizglītību, interešu izglītību, citus pakalpojumus vietējai sabiedrībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu