Policijas vadītāji reģionos brīdina par nopietniem sarežģījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijas reģionu iecirkņu vadītāji iespējamo policistu skaita samazinājumu uzskata par nelietderīgu vai pat neiespējamu.

«Rēzeknē vērojams pat noziedzības pieaugums, un, protams, policistu slodze nav mazinājusies,» laikrakstam «Latvijas Avīze» sacīja Rēzeknes policijas priekšnieks Viktors Čudars. «Degvielas limits ir samazinājies, nespējam apmaksāt dienesta automašīnu remontu. Arī līdzekļi operatīvajam darbam ir samazināti.» Rēzeknes policistu skaits jau tika samazināts par trešdaļu. «Šobrīd no atlikušajiem 85 darbiniekiem papilddarbu strādā varbūt divi trīs cilvēki,» norāda Čudars.

Saldus policijas priekšnieks Indulis Blīgzna laikrakstam pauda, ka ir nepieļaujami censties it kā uzlabot policijas darbu, samazinot policistu skaitu. «Pirms pusotra gada jau samazinājām štatus. Pagaidām situāciju es sauktu par optimālu. Ja turpmāk funkcijas paliks tādas pašas un slodze nepalielināsies, problēmām nevajadzētu būt. Tomēr darbinieku skaita samazinājums var radīt nopietnus sarežģījumus.»

«Kad vajadzēja savilkt jostas, noteiktu skaitu darbinieku jau samazinājām. Spriežot pēc kopējiem rādītājiem, Cēsīs slodze ir lielāka par vidējo. Pērn ierosinājām 1049 kriminālprocesus, ar kuriem jātiek galā 45 izmeklētājiem. Nedomāju, ka papildus štata vietu samazināšana ir iespējama un būtu attaisnojama,» spriež Cēsu policijas iecirkņa priekšnieks Jānis Goba.

Pēc Aizkraukles policijas priekšnieka Aigara Zīmeļa sacītā, viņa padotībā esošie policisti jau tagad strādā ar pārslodzi. Aizkrauklē pērn vērojams noziedzības samazinājums – pērn reģistrēti 1060 noziedzīgi nodarījumi, bet gadu iepriekš 1100. «Par trešdaļu jau bijām samazinājuši darbinieku skaitu. Neredzu iespēju samazināt skaitu vēl par ceturtdaļu. Nedomāju, ka līdz ar to policijas darba kvalitāte varētu uzlaboties.»

Kā ziņots, pēc traģiskā notikuma Jēkabpilī plānotas reformas policijā, tostarp darbinieku atlaišana. Patlaban visā Latvijā ir apmēram 7000 policistu, ieceres līmenī paredzēts atbrīvoties no 2000 darbiniekiem, atstājot darba vietas profesionālākajiem darbiniekiem un paaugstinot viņiem atalgojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu