Apbalvos jauniešus - starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šodien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS) apbalvos Ministru kabineta balvas ieguvējus - 2009./2010.mācību gada starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus un viņu pedagogus, informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Pagājušajā mācību gadā starptautiskajās matemātikas, informātikas, fizikas, bioloģijas un ķīmijas olimpiādēs Latviju pārstāvēja 23 skolēni. Godalgotas vietas ieguva desmit jaunieši, izcīnot trīs sudraba medaļas, sešas bronzas medaļas un piecus Atzinības rakstus.

Ministru kabineta balvu saņems 10 jaunieši un 22 viņu pedagogi par kopējo summu 15 200 latu. Naudas summu izmaksās no likumā «Par valsts budžetu 2010.gadam» Izglītības un zinātnes ministrijas apakšprogrammā «Izglītības satura un vērtēšanas nodrošināšana» iedalītajiem finanšu līdzekļiem.

Kembridžas Universitātes Svētās Katrīnas koledžas Dabas zinību specialitātes programmas 1.kursa students Roberts Bluķis ieguva 2.vietu starptautiskajā ķīmijas olimpiādē un balvā saņems 1000 latu.

Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1.kursa students Normunds Vilciņš izcīnīja 2.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē un 3.vietu starptautiskajā matemātikas olimpiādē, tādēļ viņš balvā saņems 1700 latus.

Rīgas 71.vidusskolas 12.klases skolnieks Eduardam Kaļiņičenko ieguva 2.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē un Atzinības rakstu starptautiskajā matemātikas olimpiādē. Viņa balva ir 1500 lati.

Rīgas Tehniskās universitātes Ķīmijas fakultātes 1.kursa studentam Viktoram Pozņakam par iegūto 3.vietu starptautiskajā ķīmijas olimpiādē piešķirta 700 latu naudas balva, savukārt Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolniecei Annai Stikānei par iegūto 3.vietu starptautiskajā bioloģijas olimpiādē - 700 latu.

Kembridžas Universitātes Matemātikas programmas 1.kursa studentam Pēterim Eriņam par iegūto 3.vietu starptautiskajā matemātikas olimpiādē un 3.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē piešķirti 1400 lati, bet Kembridžas Universitātes Datorzinātnes programmas 1.kursa studentam Oļegam Ošmjanam par iegūto 3.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē un Atzinības rakstu starptautiskajā matemātikas olimpiādē - 1200 lati.

Naudas balvu saņems arī Rīgas 40.vidusskolas absolvents, Maskavas Fizikas tehniskā institūta 1.kursa students Andrejs Hmeļovs un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas 12.klases skolnieks Sergejs Lukaņihins, Preiļu Valsts ģimnāzijas absolvents, LU Datorikas fakultātes 1.kursa students Artūrs Znotiņš, kuri ieguva Atzinības rakstu starptautiskajā fizikas olimpiādē.

Apbalvošanas ceremonija notiks plkst.12, Ministru kabineta Zaļajā zālē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu