Zvejniekam 54. vieta PČ milzu slalomā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par jauno pasaules čempionu kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā piektdien kļuva ASV sportists Teds Ligetijs.

Tikmēr labākais no Latvijas sportistiem bija pagājušā gada Vankūveras olimpisko spēļu dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš ieņēma 54. vietu.

Zvejnieks pirmo braucienu veica minūtē un 8,28 sekundēs, kas bija par 6,20 sekundēm lēnāk nekā ātrāko rezultātu uzrādījušajam norvēģim Akselam Lunnam Svindālam, kurš gan otro braucienu veica nesekmīgāk un summā palika ceturtajā vietā.

Pirmajā braucienā Zvejnieks ieņēma 61. vietu, tikai par 0,01 sekundi atpaliekot no 60. pozīcijas, kas garantēja dalību otrajā braucienā. Tā kā otrajā braucienā trīs dalībnieki nefinišēja un četri uz starta neizgāja, summā Zvejnieks ierindojās 54. vietā.

Tikmēr vēl trīs sportisti - Kaspars Daugulis, Roberts Briška un Kristaps Blūms - nespēja pārvarēt kvalifikācijas sacensības.

Pirmajā braucienā Ligetijs uzrādīja ceturto labāko rezultātu, bet otrajā sasniedza septīto labāko rezultātu, tomēr tas viņam neliedza summā par 0,08 sekundēm apsteigt Francijas sportistu Siprēnu Rišāru. Savukārt trešo vietu izcīnīja austrietis Filips Šerghofers, kurš summā Ligetijam zaudēja 0,43 sekundes.

Iepriekšējā pasaules čempionāta uzvarētājs un Vankūveras olimpisko spēļu čempions šajā disciplīnā šveicietis Karlo Janka šoreiz izcīnīja 7. vietu, bet pašreizējais Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Ivica Kosteličs no Horvātijas ierindojās 13. pozīcijā, kaut pēc pirmā brauciena viņš bija trešais.

Pasaules čempionāts sestdien turpināsies ar slaloma sacensībām sievietēm, bet noslēgsies svētdien ar slalomu vīriešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu