Stingrāk vērtēs centralizēto eksāmenu rezultātus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

No nākamā mācību gada minimālā sekmīgā vērtējuma robeža centralizētajos eksāmenos būs 5% no maksimāli iespējamā vērtējuma, paredz valdības pieņemtie grozījumi noteikumos par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību.

Stingrāki kritēriji vērtējuma iegūšanai centralizētajos eksāmenos noteikti, lai sekmētu skolēnu sasniegumu paaugstināšanos. Patlaban spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka vērtējums eksāmenā nav iegūts, ja izglītojamā eksāmena darba kopvērtējums ir 0%, līdz ar to dokumentu par vispārējo vidējo izglītību var iegūt izglītojamie ar ļoti zemiem sasniegumiem.

Grozījumi noteikumos par valsts pārbaudījumu norises kārtību nosaka, ka valsts pārbaudījumu norises laikā ieslodzījuma vietā eksāmena norises telpā atradīsies arī attiecīgās ieslodzījuma vietas darbinieki, lai valsts pārbaudījumu laikā nodrošinātu drošību un kārtību.

Tiks atvieglota arī apvienoto centralizēto eksāmenu organizēšana pašvaldībās, kā arī noteikta eksāmenu materiāla piegādes kārtība atbilstoši jaunajam administratīvi teritoriālajam iedalījumam. Grozījumi paredz par desmit dienām pagarināt pieteikšanos centralizēto eksāmenu kārtošanai personām, kuras jau ir ieguvušas atestātu par vispārējo vidējo izglītību vai diplomu par profesionālo vidējo izglītību un kurām nepieciešams kārtot eksāmenu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu