Advokāts: nogalinātais pats uzbruka šāvējam, nav zināms, kurš nospieda ieroča mēlīti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vīrietis, kurš sestdien tika nāvējoši sašauts kinoteātrī «Forum Cinemas», pats uzbruka šāvējam, aģentūrai LETA šodien tiesā apgalvoja par šo slepkavību aizturētā Nikolaja Zikova advokāts Vilis Sruoģis.

Pēc viņa teiktā, filmas beigās ekrānam tuvāk sēdošais Aigars Egle pagriezies pret tālāk sēdošo Zikovu un ieķēries viņam drēbēs. Esot sācies fizisks konflikts, kura laikā vairākas reizes izšāvis Zikova ierocis, taču šāvieni, kā apgalvo advokāts, neesot bijuši mērķtiecīgi, un vēl pat neesot skaidrs, kurš nospieda mēlīti. Precīzāki notikušā apstākļi būs zināmi pēc ekspertīžu slēdziena saņemšanas, norādīja Sruoģis.

Advokāta klāstītais gan ir klajā pretrunā ar liecinieku un arī policijas teikto, ka Egle tikai vairākkārt aizrādījis Zikovam par nepieklājīgo uzvedību. Zikovs visu seansa laiku skaļi uzvedies un traucējis citiem skatītājiem.

Jautāts, kāpēc Zikova ierocis bijis pielādēts, ja tas varējis, kā apgalvo Sruoģis, «neviļus izšaut», advokāts aģentūrai LETA sacīja, ka tik sīkas detaļas viņš vēl nesot gatavs komentēt.

Patlaban Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ir devusies rakstīt lēmumu par to, vai Zikovam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, kā to lūgusi policija. Tuvākajā laikā tiesa plāno atgriezties zālē, lai slēgtā sēdē nolasītu lēmumu.

Kā ziņots, Zikovs atteicies sniegt liecības likumsargiem. Aizturētajam tiks nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze. Tāpat arī vēl nav skaidrs, vai liktenīgajā dienā uzbrucējs bija kādu apreibinošo vielu ietekmē.

Tā kā slepkavība veikta slēgtā telpā, noziegums kvalificēts kā slepkavība vispārbīstamā veidā, apdraudot vairāku personu dzīvību.

Policija slavē Zikovu aizturējušo skatītāju rīcību, proti, viņi nav rīkojušies pārsteidzīgi, bet sagaidījuši īsto brīdi, kad nogāzuši uzbrucēju zemē un līdz policijas atbraukšanai lieguši izdarīt jebkādas kustības.

Jau daudzi kinoteātra apmeklētāji uz tālruņa numuru 112 zvanījuši un pieteikušies par lieciniekiem. Policija aicina arī visus pārējos sniegt liecības par notikušo, lai varētu veikt objektīvu izmeklēšanu. Ikviens, kurš bija šīs traģēdijas liecinieks, aicināts zvanīt Rīgas Kriminālpolicijai pa tālruni 76086692 vai 67086464.

Jau ziņots, ka nogalinātais Egle bija bankas «Citadele» augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Zikovam, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva, ar to saistītas arī viņa akadēmiskās intereses. Viņš aizstāvējis vēl plašākas tiesības bruņoties. Piemēram, pēc šī jurista domām, privātpersonām būtu jāatļauj iegādāties pat automātiskos šaujamieročus, kā arī jāizslēdz šāvēja pienākums aizsargājoties mazināt kaitējumu uzbrucējam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu