Kvalifikāciju varēs dabūt arī par neformāli iegūtām zināšanām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas noteiks kārtību, kādā turpmāk profesionālo kvalifikāciju būs iespējams  iegūt personām, kuras profesionālās kompetences, kas atbilst pirmā, otrā vai trešā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālajai kompetencei, apguvušas ārpus formālās izglītības sistēmas. Noteikumi neattiecas uz profesijām, kuru profesionālās kompetences novērtēšanu regulē speciālie normatīvie akti.

Noteikumu projekts paredz, ka atbildīgā institūcija, kas koordinēs ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanu būs IZM padotības iestāde - Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Novērtēšanu IKVD deleģēs veikt akreditētai izglītības iestādei vai akreditētam eksaminācijas centram. Profesionālo kompetenci novērtēs profesionālās kvalifikācijas eksāmenā, kuru profesionālās kompetences novērtēšanas institūcija organizēs un īstenos atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu norises kārtībai. Eksaminējamai personai tiek dota iespēja kārtot profesionālās kvalifikācijas eksāmenu individuāli vai pievienoties grupai.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu