Zināms «Oskara» nomināciju līderis bukmeikeru prognozēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

«Optibet» prognozē, ka lielākos laurus ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā nedēļas nogalē plūks kinolente «Karaļa Runa» (The King's Speech), kurai ar pārliecinošu 71% iespējamību varētu tikt piešķirts «Oskars» kā Labākai filmai, Kolinam Fērtam - 83% - kā Labākajam aktierim, un 38% iespējamība, ka kā Labākais režisors saņems balvu Toms Hūpers.

Pārliecinošs nomināciju līderis ir filma «Karaļa runa» ar 12 nominācijām dažādās kategorijās: kā Labākā filma (71% varbūtība), labākais galvenās lomas aktieris - Kolins Fērts (83%), labākā aktrise otrā plāna lomā - Helēna Bonema -Kārtere (12%), labākais aktieris otrā plāna lomā - Džefrijs Rašs (17%), labākā režija - Toms Hūpers (38%), kā arī citās kategorijās. Tuvākā sekotāja izvirzīto nomināciju apjomā ir kinolente «Īstenā drošsirdība» (True Grit) ar 10 nominācijām, tai skaitā kā labākā filma (2,3%) un labākā aktrise otrā plāna lomā - Heilija Steinfīlda (21%). Filmām «Sociālais Tīkls» (Social Network) un Pirmssākums (Inception) katrai pa astoņām nominācijām - Labākās filmas «Oskara» nomināciju ieskaitot (Sociālais Tīkls - 21% varbūtība, Pirmssākums - 1,2%).

Bez jau nosauktajām kinolentēm nominācijā kā Labākā filma izvirzītas arī «Melnais Gulbis» (Black Swan), kurai «Optibet» prognozē 2% iespējamību šajā nominācijā saņemt «Oskaru», «Cīnītājs» (The Fighter) - 1,7%, kā arī citas - kurām kopā tiek prognozēta 1% varbūtība saņemt šīs nominācijas Oskaru.

Natālija Portmena kā galvenās lomas atveidotāja filmā «Melnais Gulbis» ar vislielāko varbūtību - 78% pēc «Optibet» prognozēm saņems «Oskaru» kā Labākā aktrise. Šajā pat nominācijā izvirzīta arī Latvijas kinoteātros demonstrētās filmas «Bērniem viss kārtībā» (The Kids Are All Right) galvenās lomas atveidotāja Anete Beninga (17%).

Turpretī par pārliecinošu līderi - ar 77% varbūtību saņemt «Oskaru» par Labākā otrā plāna aktiera lomu no bukmeikeru puses izvirzīts Kristians Beils par lomu filmā «Cīnītājs». No šīs kino lentes kā pārliecinoša līdere nominācijā Labākā otrā plāna aktrise izvirzījusies Melissa Leo (60%).

Kā labākais režisors «Optibet» ekspertu skatījumā «Oskaru» varētu saņemt Deivids Finčers (53%) par režiju filmai «Sociālais Tīkls».

Kā Labākajai filmai svešvalodā vislielākās izredzes «Oskaru» saņemt ir kinolentei spāņu valodā «Biutiful» (43%), tuvākās potenciālās «Oskara» saņēmējas šajā nominācijā ir filmas «In a Better World» dāņu valodā (25%) un beļģu kinolente franču un arābu valodā «Incendies» (21%).

ASV Kinoakadēmijas balvas ceremoniju pie TV ekrāniem naktī no svētdienas uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) visā pasaulē vēros miljoniem skatītāju un, kad zeltītās statuetes jau 83 reizi būs atradušas savus īpašniekus, tiks apspriests, cik pelnīti vai nepelnīti bija uzvarētāji katrā nominācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu