Vācijas televīzijas demonstrē latviešu veidoto spēlfilmu «Mazie laupītāji»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Vienā no lielākajiem Vācijas televīzijas kanāliem «KI.KA» televīzijas pirmizrādi piedzīvojusi latviešu režisora Armanda Zvirbuļa veidotā spēlfilma «Mazie laupītāji», aģentūru LETA informēja studijas «F.O.R.M.A.» izpildproducents Mārtiņš Slišāns.

Filma «Mazie laupītāji» televīzijas programmā iekļauta labākajā ētera laikā jeb tā dēvētajā «prime time», proti, plkst.19.30.

«Mazie laupītāji» ir Latvijas un Austrijas kopražojuma ģimenes filma, kas pie skatītājiem nonāca 2009.gada martā. Filma savu starptautisko pirmizrādi piedzīvoja Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur notika 59.starptautiskais filmu festivāls «Berlināle».

Līdz šim filma ir piedalījusies dažādos filmu festivālos, iegūstot arī balvas.

Filmas scenārija autors ir Māris Putniņš. «Mazo laupītāju» pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa un kura spiesta patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze -, nokļuvuši laukos, izplāno bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu.

Mazos laupītājus atveido Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no «Ūdensbumbas resnajam runcim». Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās iejutās Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveidoja austriešu aktieris Karls Markovics. Tāpat filmā piedalās Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu