Mūrniece atklāj, ko gribētu redzēt savā vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) 6.jūnijā atstās ministres amatu, tāpēc par savu labāko aizvietotāju šajā amatā uzskata savu partijas biedru Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V).

Mūrniece intervijā žurnālam «Sestdiena» atzina, ka Latkovskis ir tas cilvēks, kuru arī ieteikšot premjeram kā nākamo Iekšlietu ministra amata kandidātu.

«Nav tā, ka Latkovskis būtu atteicies. Viņš sacīja: «pie dzīva ministra» apspriest to būtu diezgan dīvaini. Ja man starp diviem kandidātiem jāizvēlas, tad tas noteikti būtu Latkovskis. Ja premjers prasīs manu viedokli, es ieteikšu viņu,» sacīja Mūrniece.

Jau ziņots, ka 21.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

Līdz 6.jūnijam, kad Mūrniece atstās iekšlietu ministres amatu, viņa iecerējusi paveikt vēl virkni būtiski uzdevumu, tai skaitā atbildēt par sabiedrisko kārtību un drošību 16.martā un 9.maijā, vadīt sagatavošanās pasākumus iespējamiem pavasara plūdiem un koordinēt plūdu novēršanas un seku likvidēšanas pasākumus.

Tāpat Mūrnieces atbildībā būs realizēt 2011.gada valsts budžeta grozījumos paredzēto pasākumu īstenošanu attiecībā uz iekšlietu sistēmu, aģentūru LETA iepriekš informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele.

Sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku ģenerāli Ainaru Penci un arodbiedrībām, izvērtējot kandidātu skatījumu uz dienesta attīstību un līdzšinējo darba pieredzi, Mūrniecei jāatrod arī piemērots cilvēks VUGD priekšnieka amatam. Tāpat viņai jāpabeidz risināt rindu problēma uz Latvijas-Krievijas robežas un līdz gada 1.aprīlim jānodrošina Autotransporta inspekcijas funkciju pārņemšana.

Līdz 1.jūlijam iecerēts pabeigt darbu pie Valsts policijas (VP) izsaukumu gradācijas sistēmas izstrādes, kur katram izsaukumam būs precīzi noteikts laiks, kurā policistiem jāiekļaujas, lai ierastos notikuma vietā. Primāri būs izsaukumi, kuros policiju informēs par draudiem cilvēku dzīvībai vai veselībai.

Kā informēja Skrebele, tuvākajā laikā paredzēta arī atsevišķu VP funkciju un uzdevumu deleģēšana Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu efektīvu iekšlietu sistēmas resursu izmantošanu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, īpaši lauku teritorijās. Plānots arī vairāk iesaistīt Zemessardzi sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā, palīdzot VP.

Savos pēdējos mēnešos iekšlietu ministres amatā Mūrniece arī centīsies īstenot vairākus pasākumus, lai veicinātu reģionos strādājošo policistu atpazīstamību un stiprinātu iecirkņu inspektoru institūciju, palielinot iecirkņu policistu skaitu.

Kā atgādināja Skrebele, pēc Jēkabpils laupīšanas tika pieņemti vairāki lēmumi par tuvākajā laikā īstenojamiem pasākumiem, lai noskaidrotu lietas patiesos apstākļus un novērstu līdzīgu notikumu atkārtošanos nākotnē. Piemēram, IeM izstrādā grozījumus ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumā, lai paredzētu iespēju tiešajiem priekšniekiem sodīt savus padotos par disciplīnas pārkāpumiem.

Tāpat IeM vēlas panākt grozījumus Krimināllikumā, kas pastiprinātu atbildību par uzbrukumu valsts varas pārstāvjiem, kā arī norit darbs pie priekšlikumiem dienestos strādājošo atalgojuma palielināšanai līdz konkurētspējīgam līmenim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu