Strīķe: nekādi draudi man personiski nebija izteikti

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei personiski draudi ne rakstveidā, ne mutvārdos nav izteikti.

«Es varu pateikt tikai to, ka nekādi draudi ne rakstveidā, ne mutvārdos man personiski izteikti nebija. Es tiku iepazīstināta ar operatīvo informāciju, kas saturēja ziņas par iespējamo vēršanos pret manu dzīvību un veselību,» aģentūrai BNS teica Strīķe, komentējot iepriekš izskanējušo informāciju par apdraudējumu viņai, un piebilda, ka informācija nākusi no dažādiem operatīvajiem dienestiem, tostarp no Valsts policijas.

Strīķe pastāstīja, ka Valsts policija pieņēma lēmumu par speciālās aizsardzības pasākumu veikšanu. «Tas bija Valsts policijas lēmums ar manu piekrišanu. Kādi pasākumi tika veikti, es, protams, atklāt nevaru,» norādīja Strīķe.

Uz jautājumu, vai viņa tika apsargāta, Strīķe atbildēja: «Tika un tiek veikts speciālu aizsardzības pasākumu kopums.»

Kas pēc viņas domām varēja plānot iespējamo apdraudējumu, KNAB priekšnieka vietniece nevēlējās komentēt.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Valsts policija paziņoja, ka pagaidām nav guvusi apstiprinājumu ziņām par apdraudējumu Strīķei. Policijā gan sākts kriminālprocess par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus. Pēc kriminālprocesa pabeigšanas vai izbeigšanas policija sola sniegt informāciju, lai būtu skaidrība šajā jomā.

Latvijas Radio (LR) februāra sākumā publiskoja tās rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret Strīķi. Atsevišķi mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas (FM) amatpersonas Vladimira Vaškeviča aizturēšanu. Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu