Strīķe neizslēdz iespēju, ka pret viņu varētu būt vērsies Vaškevičs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Ja katrus draudus ņemtu nopietni, sen būtu [psihoneiroloģiskajā slimnīcā] Tvaika ielā,»  intervijā žurnālam «Ir» atzīst  Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe, kas pēc gandrīz trīs nedēļu prombūtnes atgriezusies darbā.

Strīķe vēlreiz apstiprina medijos izskanējušo informāciju, ka viņai personīgi vai viņas ģimenes locekļiem neviens nav draudējis, taču operatīvie dienesti, ieskaitot Valsts policiju, pirms trīs vai četrām nedēļām  saņēmuši operatīvo informāciju, ka ir apdraudēta viņas dzīvība un veselība.

«Ja cilvēkam ir noteikta darba pieredze policijā un zināms vecums, tas ļauj adekvāti izvērtēt, cik nopietni tas ir. Ātri nobīties var no nekā, bet ir arī otra galējība - neko neņemt nopietni. KNAB pēdējos septiņos gados ir bijis daudz aizturēšanu, arvien smagākas lietas, un ir loģiski, ka arvien palielinās cilvēku skaits, kam tīri psiholoģiski rodas nepatika vai naids, un tas pats arī viņu ģimenes locekļiem - vēlme mūs neredzēt. Vispār,» teic Strīķe.

Strīķe stāsta, ka lēmumu izbraukt no valsts nav pieņēmusi viņa, bet Valsts policijas struktūrvienības vadītājs.

Jautāta, par to, kurš šoreiz būtu ieinteresēts vērsties pret Strīķi, viņa atbild: «Ieinteresēti varētu būt daudzi cilvēki, bet par to, kurš, iespējams, savu dziļo vēlmi ir nodevis tālāk, lai runā Valsts policija. Izmeklētājs man nav devis atļauju runāt par versijām.»

Savukārt uz jautājumu, vai tas varētu būt saistīts ar Vladimira Vaškeviča aizturēšanu, viņa izvairīgi atbild, ka pieļauj vairākas iespējas, neizslēdzot arī šo.

Arī par minējumu, ka pasūtītājs varētu būt Krievijas noziedzīgais Solncevas grupējums, viņa skaidru atbildi nesniedz, norādot: «KNAB rezultāti tieši pretkorupcijas jomā ir apjomīgāki nekā agrāk. Līdz ar to es varu tikai atkārtot, ka mēs daudziem esam radījuši krimināltiesiskas nepatikšanas. Ar katru jaunu aizturēto, ar katru jaunu lietu arī vēl brīvībā palikušajiem nepatika [pret KNAB darbiniekiem] tikai pieaug.»

Iemesls varot būt arī fakts, ka KNAB pārgājis citā fāzē, pierādījumi tiek vākti ar smalkākām metodēm un pierādīts tiekot tas, ko nevarēja pirms pieciem, sešiem gadiem.

Strīķe esot rēķinājusies ar to, ka viņas aizbraukšanu no valsts pēc informācijas par draudiem kāds gribēs pavērst tā, ka viņa sev mēģinājusi radīt PR. Esot bijusi iekšēja vēlme nebraukt, taču  lēmumu pieņēmusi Valsts policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu