Fils Kolinss: Nedomāju, ka kādam manis pietrūks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britu rokmūziķis Fils Kolinss kādā intervijā atzinis, ka plāno pielikt punktu savai mūziķa karjerai - gan veselības problēmu dēļ, gan tāpēc, ka vairs nejūtas piederīgs šodienas mūzikas pasaulei, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Kā atzinis 60 gadus vecais bundzinieks intervijā žurnālā «FHM», šis ir labs brīdis aiziet no mūzikas.

Jau ilgāku laiku grupas «Genesis» bijušajam bundziniekam un solistam ir dzirdes problēmas, ko izraisījuši skaļie koncerti, kā arī roku kustīguma traucējumi mugurkaula traumas dēļ, un tāpēc viņš varēja spēlēt bungas, vienīgi piesienot vālītes pie rokām. Tagad no bungu spēlēšanas viņš ir attiecies pavisam. Tomēr bez veselības problēmām Kolinsu nomāc ar šā brīža situācija mūzikā. «Es skatos MTV mūzikas balvu pasniegšanu un domāju - es nevaru būt šādā biznesā. Es nepiederu šai pasaulei un nedomāju, ka kādam manis pietrūks. Esmu daudz laimīgāks, pilnībā izsvītrojot sevi no šī scenārija.»

«Es došos kādā noslēpumainā braucienā ar riteni un nekad neatgriezīšos. Tas būtu patiešām lielisks stāsta nobeigums, vai ne?»

Kolinss, kas kopš šķiršanās no trešās sievas 2007.gadā viens pats dzīvo Šveicē, vairāk nekā 40 gadus baudījis popularitāti kā «Genesis» dalībnieks un vēlāk arī kā solo mākslinieks. Tomēr, kā apgalvo pats mūziķis, veiksmīgās karjeras dēļ, kuras laikā viņš pārdevis vairāk nekā 150 miljonus ierakstu, cilvēki sākuši viņu ienīst. «Mani nebūt nepārsteidz, ka cilvēki sāka mani ienīst. Man ir ļoti žēl, ka tas viss tik labi izvērtās. Es patiešām nevēlējos, lai tā notiktu.»

Šobrīd Kolinss vēlas visu uzmanību veltīt saviem dēliem Nikolasam un Metjū no pēdējās laulības. «Es neraizējos par to, ka es vairs nekad nespēlēšu bungas, mani daudz vairāk satrauc tas, vai es spēšu nogriezt maizi, nesavainojot sevi, vai uzbūvēt kaut ko maniem bērniem.« 

«Man šķiet, ka tagad ir labs brīdis apstāties. Nesen Deivids Letermens gribēja, lai es piedalos viņa raidījumā pirmdienas vakarā, un es pateicu: «Nē, pirmdien man jātiekas ar bērniem.» Mana ierakstu kompānija iebilda: «Bet tas taču ir Letermens!» Un es atbildēju - ziniet, man pie d***as!»

Kolinss pievienojās «Genesis» 1970.gadā kā bundzinieks, taču pēc Pītera Geibriela aiziešanas viņš kļuva par grupas solistu. Astoņdesmitajos gados viņš uzsāka veiksmīgu solo karjeru, kuras laikā ierakstīja tādus hitus kā «In The Air Tonight», «Against All Odds» un «Two Hearts», turpinot spēlēt arī grupā. Viņš ir ieguvis septiņas «Grammy» balvas un ASV Kinoakadēmijas «Oskaru» par dziesmu «You’ll Be in My Heart» 1999.gada animācijas filmai «Tarzan» («Tarzāns»).

Savu pēdējo albumu «Testify» viņš izdeva 2002.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu