«Arēnas Rīga» teritorijā varētu tapt arī viesnīca vai daudzstāvu kinoteātris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

AS «Rietumu banka» joprojām vērtē savā īpašumā esošās «Arēnas Rīga» teritorijas attīstības plānus un tiek domāts arī par daudzstāvu kinoteātra vai viesnīcas celtniecību, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja bankas padomes loceklis Aleksandrs Kaļinovskis, kurš vienlaikus ir arī «Arēnas Rīga» padomes priekšsēdētājs.

Pērn maija vidū sasauktajā preses konferencē tika stāstīts, ka «Arēnas Rīga» teritorijā tiks celta jauna hokeja halle, akustiskā koncertzāle, kā arī paplašināts stāvlaukums.

Kaļinovskis atklāja, ka patlaban plānos joprojām saglabājies hokeja laukums ar papildus pakalpojumiem un laukumiem, bet par akustisko koncertzāli pagaidām domas esot atšķirīgas, jo tās vietā varētu tapt arī daudzfunkcionāls kinoteātris un viesnīca, kā arī tirdzniecības centrs ar sporta novirzienu.

«Ir arī vairāki citi varianti, ko patlaban izskatām. Protams, visām idejām pieejam arī no ekonomiskās puses, jo negribam uzcelt kaut ko, ar ko varam lepoties, bet gan kaut ko, kas pelnīs mums naudu, un vēlams, lai varam arī ar to lepoties,» uzsvēra bankas pārstāvis.

Pēc viņa sacītā, patlaban vēl turpinās aktīvs darbs un ar vairākām kompānijām tiek runāts par teritorijas attīstības iespējām. Tomēr šodien uz «Arēnas Rīga» pieguļošās teritorijas attīstību tās īpašniece «Rietumu banka» raugoties pozitīvāk nekā iepriekš.

Kaļinovskis apgalvoja, ka līdz šā gada vasarai vai sliktākajā gadījumā līdz gada beigām tiks izlemts, ko «Rietumu banka» vēlas šajā teritorijā darīt un tad arī būšot skaidrs, kad un kā noritēs būvniecība. Lēmumu banka vēlas pieņemt uzreiz par visas teritorijas attīstības plāniem, taču pēc lēmuma pieņemšanas, projekts tikšot īstenots pa daļām. «Celsim tikai to, kam redzēsim ekonomisku pamatu,» viņš piebilda.

«Arēnas Rīga» padomes priekšsēdētājs solīja, ka, tiklīdz būs kaut kas jauns stāstāms, tas arī publiski tiks darīts.

Taujāts, kāpēc «Arēna Rīga» pieder «Rietumu bankas» Kiprā reģistrētajam meitasuzņēmumam «AR Entertainment Limited», viņš norādīja, ka investīcijas šajā projektā jau sākumā bija saistītas ar iespējamību kaut kad piesaistīt arēnai citu investoru. «Izrēķinājām, ka «Arēnas Rīga» īpašnieka reģistrēšana Kiprā var tam palīdzēt. Turklāt Kipra ir ļoti ērta vieta no daudziem aspektiem holdinga kompāniju dibināšanai,» skaidroja Kaļinovskis.

Jau vēstīts, ka «Arēna Rīgas» apgrozījums 2009.gadā samazinājies par 10,3% - līdz 2,35 miljoniem latu, liecina «Firmas.lv» informācija.

2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 2,615 miljoni latu.

«Arēnas Rīga» peļņa samazinājusies par 30,7% - no 447 045 latiem 2008.gadā līdz 309 902 latiem 2008.gadā.Uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,4 miljoni latu, bet kapitāldaļas pieder «Rietumu bankas» meitasuzņēmumam - Kiprā reģistrētajai «AR Entertainment Limited».

«Rietumu banka» ar sava meitasuzņēmuma «AR Entertainment Limited» starpniecību «Arēnu Rīga» iegādājās 2009.gada nogalē no Genādija Bondarika, kuram piederēja 60% «Arēnas Rīga» kapitāldaļu, viņa dzīvesbiedres Elēnas - 10%, kā arī firmas «Arena Invests» - 30%. Darījuma detaļas netiek atklātas.

«Arēna Rīga» tika uzbūvēta 2006.gadā, gatavojoties pasaules hokeja čempionātam. Ēkas kopējā platība ir 22 570 kvadrātmetru. Pērn «Arēnā Rīga» notikuši 129 dažādi pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu