Iepazīsti «Eirovīzijas» dalībniekus: Itālija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

«Apollo» iepazīstina ar starptautiskā dziesmu konkursa «Eirovīzija 2011» dalībvalstu pārstāvjiem. Viena no «Lielā piecinieka» pārstāvēm - Itālija.

  • Raphael Gualazzi - «Follia D'Amore»

17. janvārī, Vācijas pilsētā Diseldorfā veiktajā 2011. gada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfinālu sadalījumu izlozē tika noskaidrots, ka Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā - 12. maijā.

Izlozes rezultātā Latvija konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Ukrainu, Kipru, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Izraēlu, Maķedoniju, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju.

Savukārt pirmajā pusfinālā, kas notiks 10. maijā, piedalīsies Albānija, Somija, Armēnija, Šveice, Norvēģija, Gruzija, Turcija, Serbija, Krievija, Polija, Horvātija, Azerbaidžāna, Lietuva, Ungārija, Malta, Sanmarīno, Islande, Grieķija un Portugāle.

T.s. «Lielā četrinieka» valstis (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursa organizētājvalsts automātiski kvalificējas finālam. 2011. gada konkursā Vācija ir gan «lielā četrinieka» valsts, gan organizētājvalsts. Turklāt jāatgādina, ka 2010. gada 30. decembrī «Lielais četrinieks» kļuva par «Lielo piecinieku», jo arī Itālija pievienojusies valstīm, kuras automātiski kvalificējas finālam.

Līdz ar to izlozes kārtībā arī noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos «Lielais piecinieks»: 12. maijā balsošanas tiesības būs Itālijai, Vācijai un Francijai, bet 10. maijā - Lielbritānijai un Spānijai.

2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks 14. maijā Diseldorfas arēnā «Esprit».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu