Izdots Mārtiņa Freimaņa piemiņas CD «Dzīve kā košums»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Labdarības koncerts «Dzīve kā košums», kas Arēnā Rīga risināsies šo piektdien 11. martā, būs pirmā vieta, kur varēs nopirkt tikko izdoto mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa piemiņas CD albumu «Dzīve kā košums». Izpildītāju atlīdzība no šī albuma nonāks jaundibinātā «Mārtiņa Freimaņa fonda» rīcībā un tiks izmantota mūziķa piemiņas iemūžināšanai.

Izlases sastādītājs Guntars Račs stāsta par izlases tapšanu: «Mārtiņa Freimaņa mūžs aprāvās 2011.gada 27.janvāra naktī, atstājot viņa talanta pielūdzējus un draugus ar sāpēs sažņaugtām sirdīm. Tik ļoti neticami tas šķita un šķiet vēl šodien. 2009.gadā mēs ar Mārtiņu vienojāmies, ka pienācis laiks apkopot vienā albumā viņa labākās dziesmas. Pie dziesmu atlases mēs strādājām kopīgi, taču izlases izdošana tika atlikta uz nenoteiktu laiku, lai gan mūsu izdevniecības plānos tā bija ierakstīta katru gadu. Mārtiņš šīs izlases izdošanu tā arī nesagaidīja un nu tas jau ir viņa piemiņas albums. Izlases pamatā ir paša Mārtiņa atlasītās dziesmas, kas papildinātas ar tādām dziesmām, kuras pēc viņa traģiskās aiziešanas ieguva pavisam citu nozīmi un tāpēc nevarēja palikt ārpus šī saraksta. Šī izlase skanēja Mārtiņa bēru dienā un mēs visi, kas bija iedomājušies, ka viņu labi pazinām, viņa dziesmu vārdus sadzirdējām no jauna un mums bija sajūta, ka esam bijuši kurli tās klausoties pirmo reizi. Šajās dziesmās Mārtiņš ir izdziedājis pats sevi, savu prieku, laimi, savas sāpes un bailes. Tik tiešos vārdos, kā neviens cits no man zināmajiem dzejniekiem. Tagad mēs viņu saprotam daudz labāk, tikai palīdzēt un kaut ko mainīt uz labu vairs nav mūsu spēkos un iespējās. Tas sāp visvairāk. Šajā albumā jūs atradīsiet daļiņu no tā, kas ir un mūžīgi paliks mūsu visu tik ļoti mīlētais Freimis, Freimanītis un vienkārši dzejnieks Mārtiņš Freimanis.»  

1.  «Dzīve kā košums» - «Tumsa»
2.  «Riekstkoka sirds» - «Tumsa»
3.  «Spārni un vējš» - Putnu balle
4.  «Sirds sadeg neparasti» - Lauris Reiniks
5.  «Lietus dārzs» - «Tumsa»
6.  «Kad Ēģiptē sniegs» - «Tumsa»
7.  «Satīties sapīties» - «Tumsa» un Ella
8.  «Mans neatklātais super NLO» - «Tumsa»
9.  «Bet maijpuķītēm jāpaliek» - «Tumsa»
10. «Pēc mums (vēl ilgi zeme skums)» - «Tumsa»
11. «Sapņu pārdevējs» - «Putnu balle»
12. «Ar baltu krītu uzrakstīts» - Olga un Mārtiņš Freimanis
13. «Perfekta (Autoplanēta)» - Yana Kay un Mārtiņš Freimanis
14. «Beigās viss būs tomēr labi» - «FLY»
15. «Mēs atnāksim, mēs mīlēsim» - «BBP Zvaigžņu koris»
16. «Bums» - «PeR» un Mārtiņš Freimanis
17. «Kā aizdejot līdz rītam» - Chilli
18. «Draugs» - «Tumsa»
19. «The War Is Not Over» - Valters un Kaža
20. «Максимум ты» - «Tumsa» un Jūlija Čičerina

«Mikrofona ieraksti» pateicas «Platforma.lv», «Baltic Beach Party» organizētājiem, «Producentu apvienībai 7», «BRG», «MicRec PM» un visiem mūziķiem, kas izrādīja atbalstu izlases tapšanā. Albuma bukletā ir lasāmas Mārtiņa draugu atmiņas un skatāmas agrāk nepublicētas fotogrāfijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu