Internetā sāk tirgot «iPad2»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Piektdien datortehnikas ražotāja «Apple» interneta veikalā «Apple Store» sāka tirgot jaunāko planšetdatoru «iPad2» ar bezmaksas piegādi ASV pircējiem, ziņo vairāki informācijas tehnoloģiju (IT) nozares portāli.

Parastos veikalos tirdzniecību sāks katrā ASV laika zonā, sākot no plkst.17 pēc vietējā laika. Tas nozīmē, ka pirmos «iPad2» «Apple Store» veikalos ASV austrumu krastā varēs nopirkt, sākot no pusnakts pēc Latvijas laika. Portālos prognozē, ka pirmajās tirdzniecības dienās ASV pārdos līdz pat 600 000 «iPad2».

Datortehnikas tirgotāja un salicēja AS «Capital» «Apple» produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis sarunā ar biznesa portālu «Nozare.lv» teica, ka vēl nav zināms, kad Latvijā varētu oficiāli tirdzniecībā parādīties «iPad2». Ir cerības, ka «Apple» par to paziņos ap 25.martu, kad 26 valstīs, tostarp Čehijā, Īrijā, Lielbritānijā, Zviedrijā un Somijā, sāks tirgot jaunāko planšetdatoru.

Kā norāda nozares pazinēji, cilvēki Latvijā, kas ļoti kāro iegūt «iPad2», to var jau šodien pasūtīt piegādei radiem, draugiem un paziņām ASV, sarunājot, ka planšetdators tiks atvests, kad saņēmējs atgriezīsies vai apmeklēs Latviju. No 25.marta «iPad2» būs nopērkams arī daudzās Eiropas Savienības valstīs, to varēs atvest vai nosūtīt pa pastu, neriskējot ar sarežģījumiem un pievienotās vērtības nodokļa nomaksu, kas var piemeklēt pasta sūtījumus no ASV.

Jau ziņots, ka «iPad2» atšķiras no pirmā «iPad» modeļa ar to, ka tam ir divas iebūvētas kameras (vienu var izmantot videosarunām), tā procesors ir ātrāks, ierīce ir nedaudz plānāka un vieglāka. «iPad2» arī var piepirkt «Apple» ražotu, ar magnētiem piestiprināmu vāciņu, kas sargā un tīra ierīces ekrānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu