Dienas laikā rīdzinieki ziņojuši jau par 101 bedri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Rīgas domes Satiksmes vadības centrs pirmās diennakts laikā uz bezmaksas tālruni 80 003 600 saņēmis jau 101 iedzīvotāju zvanu par bedrēm dažādās Rīgas vietās.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina rīdziniekus informēt Satiksmes vadības centru par bedrēm uz Rīgas ielām un tiltiem. Informāciju par to, kur radušās bedres, visu diennakti var sniegt pa bezmaksas tālruni 80 003 600 vai mājaslapā «www.rdsd.lv», norādot konkrētu vietu un adresi. Speciālisti informāciju par norādītajām bedrēm pārbaudīs un atbilstoši to atrašanās vietas nozīmīgumam un bīstamībai veiks remontdarbus.

Satiksmes vadības centra dispečers Māris Kārkliņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka visbiežāk tiek saņemtas sūdzības par bedrēm namu iekškvartālos, taču tiek ziņots arī par lielām bedrēm uz maģistrālajām ielām. Pirmās diennakts laikā saņemts jau 101 zvans, un iedzīvotāju atsaucība palielinās. Oficiāli tālrunis atklāts vakar plkst.7, taču pirmie zvani saņemti jau ceturtdien. Kārkliņš norādīja, ka daudzi rīdzinieki par bedrēm informē, aizpildot anketu internetā.

Ielu un tiltu bedru remonts notiek visu gadu, taču ziemā tiek labotas tikai tā dēvētās avārijas bedres jeb bedres, kas apdraud satiksmes drošību. Intensīvāki bedru remontdarbi sākas pavasarī - marta beigās, aprīļa sākumā.

2011. gadā no Rīgas pašvaldības budžeta ielu un tiltu bedrīšu remontam plānots finansējums 347 748 latu apmērā.

Kā norāda Satiksmes departamenta speciālisti, līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos bedres jau drīzumā veidosies daudz straujāk, un remonts būs nepieciešams daudz lielākā apmērā. Visstraujāk bedres veidojas tajās ielās, kur novecojis asfaltbetona segums un ir augsta satiksmes intensitāte.

Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un informēt par bedrēm Rīgas ielās un uz tiltiem. Tāpat departaments aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem par sagādātajām neērtībām bedru remonta laikā.

Jāņem vērā, ka ierobežotā finansējuma apstākļos bedrīšu remontu šogad prioritāri ir iespējams nodrošināt pilsētas maģistrālajās ielās un uz tiltiem. Savukārt rajona nozīmes ielās veiks lielāko bedru remontu, lai novērstu avārijas situācijas.

Informācija par pieteiktajām bedrēm tiek sakārtota, sistematizēta un nodota ceļu uzturētājiem. Par veiktajiem pasākumiem var uzzināt Satiksmes departamenta mājaslapā un Rīgas domes mājaslapā «www.riga.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu