Gada sākumā vairāk nekā divkāršojies pārdoto jauno auto apjoms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Šī gada pirmajos divos mēnešos Latvijā reģistrēti 1144 jauni automobiļi, kas ir par 613 jeb 115% vairāk nekā analogā laika posmā 2010. gadā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijā.

«Renault» šogad izdevies pārdot 146 jaunas automašīnas, «Toyota» - 139, savukārt par trešo visvairāk pirkto automašīnu ražotāju Latvijā šogad kļuvis «Volkswagen» ar 131 auto.

Vienlaikus Latvijas jauno automašīnu tirgū saglabājas augsts reeksporta līmenis, jo aptuveni 40% automobiļu tiek izvesti no valsts. Lielākie eksportētāji ir «Volkswagen», kas izvedis 208 automašīnas, «Mitsubishi» - 61, «Renault» - 22.

Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Andris Kulbergs norāda, ka pagājušā gada februārī bijis krīzes zemākais punkts, tāpēc novērojams tik liels kāpums procentu izteiksmē.

Februārī reģistrēti 535 automobiļi, kas attiecīgi ir par 74 auto mazāk nekā janvārī, kad tika reģistrēti 609 auto.

«Lielākais notikums februārī bija lielais autoparku darījumu apjoms, kas sasniedz 33% tirgus jeb 176 automobiļus,» skaidroja Kulbergs.

Jauno automašīnu statistiku būtiski ietekmējusi Pārtikas un veterinārā dienesta autoparka atjaunošana - iegādāti 43 auto, 14 jaunas «Hyundai» automašīnas turpmāk kalpos celtniecības un industriālās tehnikas nomātājam SIA «Storent», bet 11 «Citroen» - autocentram SIA «Rezerve». Seši jauni «Mercedes» transporta līdzekļi nonākuši Rīgas Sanitārās autobāzes rīcībā.

Kulbergs norāda, ka jau piekto mēnesi pēc kārtas vairāk nekā 51% reģistrēto automobiļu iepirkti ar līzinga palīdzību, kas ir stabila un pozitīva tendence. Februārī autolīzinga līderis ar 31% visu darījumu bija «SEB līzings», apsteidzot «Nordea», kam pieder 29% tirgus. Trešajā vietā februārī atrodas «Unicredit» ar 15%, bet «Swedbank» ar 9% ieņem ceturto vietu.

23% jauno automobiļu iegādājušās privātpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu