Populārāko un vairāk nīsto diētu TOP 5

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

[s:37645]

Tikai 28 % sieviešu pēc kādas diētas ievērošanas jutušas svara bumeranga efektu, bet 67 % sieviešu šopavasar ar savu izskatu nav apmierinātas, tādēļ jau ķērušās pie kādām svara samazināšanas metodēm, liecina portāla Sieviešuklubs.lv veiktie aptaujas rezultāti. Sieviešu Klubs apkopojis šobrīd populārākās diētas un diētas ārstu Lolitas Neimanes un Anda Brēmaņa ieteikumus.

Uz jautājumu, vai sievietes kaut reizi mūžā ir ievērojušas kādu no diētām, 82 % atbildēja apstiprinoši, no tām 63 % ievēro diētas reizi gadā, 25 % - trīs līdz četras reizes gadā, bet 12 % - visu laiku dzīvo diētas režīmā.

Šī pavasara diētu TOP piecinieks:

1. Vairāk dārzeņu un zaļumu, atteikšanās no ceptiem, trekniem un miltu ēdieniem. Vairāk kustību. Sievietes atklāj, ka ar šādu dzīvesveidu ir izdevies atbrīvoties pat līdz 19 kilogramiem! Tiesa gan, šī diēta pārvēršas par dzīvesveidu, kuru jāievēro ilgstoši, lai sasniegtu tik labus rezultātus.

2. Minesotas sīpolu diēta. Tā ir diēta, kur septiņas dienas pēc kārtas jāēd tikai sīpolu – kāpostu zupa. Nedēļas laikā iespējams nomest aptuveni sešus kilogramus.

3. Skaitīt kalorijas. Lai sieviete nomestu svaru, dienā atļauto kaloriju skaits nedrīkst pārsniegt 800 līdz 1000 kalorijām. Svara zudums ir apmēram mīnus pieci kilogrami divās līdz četrās nedēļās.

4. Diēta pēc mēness kalendāra. Dienās, kad mēness pāriet no vienas fāzes nākamajā, ievērot atslodzi, ēdot tikai dārzeņus vai atsakoties no ēdiena pilnībā.

www.sieviesuklubs.lv

Interesanti, ka arī visnīstāko diētu sarakstā sievietes visbiežāk min tieši Minesotas sīpolu diētu. «Ēdot tikai kāpostu zupu, var sajukt prātā. To var pielietot tikai atvaļinājumā kā veselības kūri. Bet, ja tā jāiekļauj ikdienas ritmā, ir ļoti apgrūtinoši,» atzīst kāda no anketas respondentēm.

Par visneefektīvāko diētu ir atzīta banānu diēta, kuras laikā vairākas dienas pēc kārtas var ēst tikai banānus. Svars šādas diētas laikā nekustot ne no vietas, atzīst vairākas Sieviešu Kluba pavasara aptaujas aizpildītājas.

Tā kā tuvojoties vasarai 67 % sieviešu vēlas uzlabot savu izskatu, daudzas sievietes uzsākušas dažādas skaistuma kūres. 55 % - regulāri dodas uz fitnesa klubu, 31 % - mēģina ēst veselīgi, 8 % šobrīd ievēro kādu diētu, bet 6 % aptaujas aizpildītāju jau uzsākušas fiziskas aktivitātes svaigā gaisā.

Diētas ārste Lolita Neimane diētu vietā iesaka vairāk izvērtēt ikdienas ēdienkarti un noteikti dzert daudz, daudz, daudz ūdens.

«Pirmais vājēšanas noslēpums ir ūdens. Dienā vajadzētu izdzert 3 līdz 4 litrus ūdens, ievērojot principu – glāze pirms katras ēdienreizes. Ja negaršo ūdens, var dzert zāļu tējas. Labākais rādītājs, vai sieviete dzer pietiekami daudz, ir urīna krāsa. Dienas laikā urīns nedrīkst būt dzeltens un ost,» skaidro Lolita Neimane.

Arī diētas ārsts Andis Brēmanis ir pret drastisku diētu ievērošanu, jo vairumā gadījumu efekts ir īslaicīgs. Svars tikpat ātri, cik nomests, atgriežas. «Vienīgais brīnumlīdzeklis ir fiziskās nodarbības, adekvātas ēdienreizes ar pilnvērtīgu un veselīgu ēdienu. Iespējams, ka šāds mīts, ka ar ātrām un drastiskām diētām, var panākt labu un ilgstošu rezultātu radies, lai nomierinātu mūsu prātus, kas laika trūkuma un slinkuma rezultātā cer uz brīnumiem. Tomēr, bez piepūles un piedomāšanas normālu un adekvātu svaru neiegūt,» Sieviešu Klubam atzīst Andis Brēmanis.

Viņš uzsver, ka savā praksē neizmanto ātrās diētas, jo tas nav labākais instruments stabila un vēlama svara sasniegšanai, jo praksē pierādījies, ka strauji aizgājušie kilogrami tikpat ātri atnāk atpakaļ un nereti svars kļūt lielāks kā pirms diētas uzsākšanas. Otrkārt, ātras diētas tiek uzskatītas par veselībai bīstamām un tās nodara vairāk ļauna nekā laba.


* Aptauja tika veikta Sieviesuklubs.lv interneta resursos un tajā piedalījās 500 respondentes.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu