Cilvēki satraukti par sestdien gaidāmo reto dabas parādību Superpilnmēnesi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Sestdien gaidāmās retās dabas parādības – Superpilnmēness – gaidās, kad Mēness pietuvosies maksimāli tuvu Zemei, internets ir pārpludināts ar dažādiem apokaliptiskiem pareģojumiem.

Sazvērestības teoriju cienītāji steidz publicēt atsauces uz 2004. gada cunami Āzijā un plūdiem Austrālijā pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, kas arī sakrita ar laiku, kad Mēness pietuvojās tuvu Zemei.

Pēc amerikāņu astrologa Ričarda Nolles teiktā, spēcīgi cunami un zemestrīces iespējamas laika posmā no 16. līdz 22. martam.

Daudzi cilvēki krituši panikā, jo uzskata, ka arī zemestrīce Japānā kaut kādā veidā saistīta ar sestdien gaidāmo Superpilnmēnesi. Šajā sakarā amerikāņu zinātnieki bijuši spiesti nākt klajā ar īpašiem paziņojumiem, lai nomierinātu satrauktos cilvēkus, vēstī «Itartass».

Sestdien Mēness tiešām atradīsies neparasti tuvu Zemei - tikai 356 577 kilometru attālumā. Tas ir vismazākais attālums līdz Mēnesim pēdējo 18 gadu laikā.

Visiem labi zināms, ka Mēnesim ir milzīga ietekme uz Zemi un tās iedzīvotājiem. Tas ietekmē paisumus un bēgumus. Mēness spēj izraisīt paisumam līdzīgas parādības pat Zemes cietajā daļā. Maksimālie paisumi parasti novērojami pilnmēnesī un jaunā mēnesī, kad Saule un Mēness nostājas uz vienas līnijas vienā vai dažādās Zemes pusēs.

Zinātnieki norāda, ka brīdī, kad Mēness atrodas vistuvāk zemei, tā gravitācija izmainās tikai nedaudz un nespēj izraisīt dabas katastrofas. Bez tam, zinātnieki uzskata, ka vairumam dabas katastrofu vispār nav nekāda sakara ar Mēnesi. Zemei pašai ir unikāli slēptās enerģijas resursi tās iekšienē, kas tiek atbrīvota, kad tās ir par daudz.

Zinātnieki norāda - ja būtu kāda saistība starp Mēness tuvošanos Zemei un katastrofām, tad ģeologi un seismologi jau sen par to brīdinātu katrā pilnmēnesī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu