Japāņi interesējas par pretradiācijas vakcīnām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Japāņi interesējušies par unikālo pretradiācijas vakcīnu, kas neitralizē radiācijas ietekmi uz dzīviem organismiem, kuru izgudrojuši Vladikaukāzas zinātniskā centra speciālisti, ziņo «Itartass», atsaucoties uz šī centra biotehnoloģijas nodaļas vadītāja profesora Vjačeslava Malieva teikto.

Darbs pie vakcīnas norit kopīgi ar ASV kosmosa izpētes aģentūru NASA un pašlaik atrodas pabeigšanas stadijā.

«Vakcīnas mērķis ir izvadīt no limfa radioaktīvās vielas, kas noārda organismu, un tā tiešām spēj samazināt radioaktīvā starojuma ietekmi uz organismu vai atvairīt tā ietekmi,» skaidro zinātnieks.

Viņš norāda - ja Černobiļas avārijas seku likvidētāji būtu vakcinējušies ar šo unikālo preparātu, tad pēc sprādziena Ukrainas reaktorā, iespējams, neviens nebūtu gājis bojā.

Profesors uzskata, ka Japānā pastāv milzīgs radiācijas izplatīšanās risks un pieļauj iespēju, ka vakcīna varētu tikt izmantota, lai neitralizētu tās ietekmi uz avārijas seku likvidētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu