Zinātnieks: Japānā Zeme «drebēs» 2 mēnešus. Iespējamas jaunas spēcīgas zemestrīces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Japānas valdība zināja, ka 2011.gadā gaidāma ārkārtīgi spēcīga zemestrīce. Krievijas zinātnieks - ģeoloģijas un mineraloģijas zinātņu doktors Valērijs Abramovs 1997.gadā publicēja pētījumu, kurā prognozēja 10 ballu spēcīgu zemestrīci Japānā, vēstī Krievijas mediji.

«Tas, kas notika Japānā, nav vienkārši zemestrīce, bet gan zemestrīce, kas mūs ievedīs jaunā dabas parādību attīstības posmā. Mums ar to ir jārēķinās,» skaidro zinātnieks.

Viņš norāda, ka šobrīd iestājies destruktīvais cikls, jo no Zemes dzīlēm laužas ārā sakrājusies enerģija, kas radusies, pārvietojoties lielajām tektoniskajām plātnēm. Šādi cikli iestājas pēc «stingra grafika», līdz ar to Abramovs, izmantojot šo cikliskumu, sastādīja seismoloģiskās aktivitātes prognozi.

Japāņi par šo pētījumu sākuši interesēties vien deviņus gadus pēc tā publicēšanas, proti, 2006.gadā pieprasījuši skaidrojošos dokumentus, bet, vai tie ir noderējuši, profesors nezināja.

Zinātnieks norādīja, ka pazemes grūdieni Japānā turpināsies pat divu mēnešu garumā. 2011.gads vēl nav beidzies un Japānu var piemeklēt jaunas spēcīgas zemestrīces, secina zinātnieks, atsaucoties uz 1997.gadā publicēto pētījumu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu