Šogad sociālā projekta «Pieslēdzies, Latvija!» ietvaros datorprasmes mācīs pensionāriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lattelecom sociālā projekta Pieslēdzies, Latvija! ietvaros šogad veiks vērienīgu senioru apmācību darbam ar datoru. Izmantojot Baltijas datoru akadēmijas mobilo datoru klasi un profesionālus pasniedzējus, pensionāriem tiks sniegtas pirmās teorētiskās un arī praktiskās iemaņas darbam ar datoru un internetu. Projektam noslēdzoties, Lattelecom starp visiem pensionāriem, kas projekta gaitā būs apguvuši datorprasmes, izlozēs15 portatīvos datorus. Savukārt vēl 26 datorus Lattelecom dāvinās bibliotēkām, lai bibliotekāri varētu  organizētu mājas apmācības tiem pensionāriem, kuriem ir kustību ierobežojumi.

Latvijā vairāk nekā 73% pensijas vecuma cilvēku datoru un internetu līdz šim nav lietojuši, liecina pētījumu kompānijas GFK dati. Tomēr tie pensionāri, kas datoru un internetu izmanto vismaz reizi nedēļā, uzskata, ka tas palīdz piedalīties un iesaistīties sociālajos procesos un ieņem nozīmīgu lomu savstarpējā komunikācijā.

Tādēļ Latvijas lielākais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums Lattelecom šogad savu sociālo projektu Pieslēdzies, Latvija! nolēmis veltīt pensionāru apmācībai.

«Bija laiks, kad mūsu vecāki un vecvecāki mums mācīja spert pirmos soļu patstāvīgā dzīvē, sniedza padomus un palīdzēja apgūt dažādas sadzīvē noderīgas prasmes un iemaņas. Šobrīd arī mēs varam viņiem palīdzēt apgūt pirmās iemaņas darbam ar datoru, kas ļauj padarīt savu sadzīvi interesantāku un ērtāku,» norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Jau šajā nedēļā notiks pirmās sešas datorapmācības Olainē, Balvos, Lubānā, Ķegumā un Krāslavā, uz kurām kopumā pieteikušies vairāk nekā 120 pensionāru. Šāda aktivitāte pierāda, ka pensionāri ir ieinteresēti un gatavi paplašināt savas zināšanas, lai ikdienā izmantotu mūsdienu tehnoloģijas un to sniegtās priekšrocības. Apmācības sadarbībā ar pensionāru biedrībām turpināsies līdz pat rudenim.

«Pensionāri ir sociāli vismazāk aizsargātā sabiedrības daļa, tāpēc esmu gandarīta, ka Lattelecom kā prioritāti šim projektam, ir izvirzījis tieši pensionārus. Šī iniciatīva ir nozīmīgs ieguldījums visas sabiedrības zināšanu un labklājības uzlabošanā, un esmu pārliecināta, ka ļoti liela daļa pensionāru šo iespēju izmantos, lai apgūtu un iemācītos ikdienā izmantot datoru un internetu,» pauž Latvijas pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze.

Turpināt pilnveidot savas datorprasmes, kā arī bez maksas izmantot datoru un internetu pensionāri varēs vairāk nekā 800 Latvijas bibliotēkās, kuru personāls ir apmācīts sniegt informāciju un konsultācijas darbam ar datoru.

 «Ikdienā bibliotēkas apmeklē dažāda vecuma cilvēki, un strauji pieaug to pensijas vecuma cilvēku skaits, kas  bibliotēkās ne tikai lasa preses izdevumus, bet arī cenšas jaunāko informāciju meklē internetā, kā arī ar internetbankas starpniecību veic dažādus maksājumus. Tāpēc pateicoties Lattelecom projektam un mūsu bibliotekāru zināšanām, spēsim sniegt nepieciešamo atbalstu, lai arvien plašāks cilvēku loks iemācītos darboties ar datoru,» stāsta Sandra Ozoliņa, Kultūras informācijas sistēmas izpilddirektore.

Līdz šim jau Lattelecom radīto virtuālo datorskolu Mācies pats! izmantojuši vairāk nekā 16 000 iedzīvotāju, bet datoru dāvinājumus divu gadu laikā saņēmuši jau vairāk nekā 100 cilvēki. Virtuālā bezmaksas datorskola Mācies pats!  ir ērti izmantojams rīks ikvienam cilvēkam, kurš vēlas iemācīties lietot datoru, e-pastu un meklēt informāciju internetā. Apmācības noslēdzot un nokārtojot testu, katrs pats var pārliecināties par savu datora prasmju līmeni.

Pieslēdzies, Latvija! mērķis ir veicināt datora prasmju apgūšanu un interneta pieejamību, parādot plašākai sabiedrībai ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu