Premjers varētu būt piesardzīgs ar iespējamu Vilnīša atstādināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ņemot vērā līdzšinējo juridisko pieredzi, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) varētu būt piesardzīgs ar iespējamu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atstādināšanu no pienākumu pildīšanas.

Kā aģentūrai LETA norādīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne, joprojām norit tiesvedība, kurā iepriekšējais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (V) apstrīdējis toreizējā premjera Aigara Kalvīša (TP) lēmumu atstādināt viņu no ieņemamā amata. Šis gadījums juridiski joprojām neesot iztiesāts.

Tāpēc pastāvot bažas, ka arī Vilnītis savu atstādināšanu varētu apstrīdēt un aizsākt jaunu tiesāšanās procesu.

Krapāne norādīja, ka Dombrovskis jau vairākkārt uzsvēris, ka vēlas sagaidīt īpaši izveidotās komisijas, kura vērtē Vilnīša atbilstību amatam, secinājumus un tad pieņems tālākus lēmumus.

Savukārt premjers pēc valdības sēdes nekomentēja šodien izskanējušo informāciju par iespējamu Vilnīša lūgumu noklausīties politiķu sarunas, uzsverot, ka visi viņa saņemtie dokumenti ir klasificēti kā slepeni, tāpēc to saturu viņš nevarot komentēt.

Dombrovskis atzina, ka iepriekš ir lūdzis izvērtēt iespējas Vilnīša atstādināšanai, tomēr esot jāņem vērā, ka patlaban vēl noritot Loskutova tiesāšanās un tā arī nav sniegts juridisks precedents jau iepriekš veiktai KNAB vadītāja atstādināšanai. Tāpat esot jāņem vērā arī Ģenerālprokuratūras sniegtais viedoklis, ka Ministru prezidentam nav disciplināras varas pār KNAB priekšnieku, skaidroja valdības vadītājs un uzsvēra, ka gaida atbildīgās komisijas vērtējumu.



Šie lūgumi tikuši izteikti arī KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes klātbūtnē. Jurašs no šīm pretlikumīgajām prasībām esot atteicies un par to informējis Ģenerālprokuratūru.

Pēc Juraša domām, šī iemesla dēļ Vilnītis ar iecerēto reformu palīdzību mēģinot atbrīvoties no sev nelojāliem darbiniekiem. «Šķietamība, ka Vilnītis mēģina izvērtēt struktūru lietderību, ir farss. Tā ir īpaša vēlme sev nelojālus darbiniekus novirzīt no sev stratēģiski svarīgiem amatiem,» sacīja Jurašs.

Jurašs gan nevēlējās žurnālistiem atklāt to politiķu vārdus, kurus esot gribējis noklausīties Vilnītis, aizbildinoties, ka nedrīkstot runāt ar preses pārstāvjiem un šo jautājumu risināšot komisija, kas izveidota KNAB priekšnieka darbības vērtēšanai.

Savukārt Vilnītis žurnālistiem apgalvoja, ka par minēto viņam esot pirmā dzirdēšana. «Es tieku vainots smagos pārkāpumos. Tie ir atklāti uzbrukumi, lai mani noņemtu no amata. Ja šie izteikumi neapstiprināsies, Jurašam pašam vajadzētu aiziet no KNAB,» sašutis bija Vilnītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu