Premjers: Vilnītis acīmredzami netiek galā ar saviem pienākumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis nespēj vadīt biroju un acīmredzami netiek galā ar saviem pienākumiem, šodien «Radio 101» sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Taujāts, vai, ņemot vērā izskanējušo informāciju par iespējamām Vilnīša darbībām, viņu nevajadzētu atstādināt no pienākumu pildīšanas, premjers norādīja, ka «par Vilnīša nespēju vadīt KNAB īpašu šaubu nav, un acīmredzami viņš netiek galā ar saviem pienākumiem».

Vienlaikus valdības vadītājs norādīja, ka iespējamai atstādināšanai ir ejams tiesisks ceļš un jau izveidotā vērtēšanas komisija arī izvērtēs visu informāciju un lems par turpmāko rīcību.

LETA jau ziņoja, ka premjers iepriekš norādījis, ka joprojām norit tiesvedība, kurā iepriekšējais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (V) apstrīdējis savu atstādināšanu no ieņemamā amata un tā arī nav sniegts juridisks precedents. Tāpat esot jāņem vērā arī Ģenerālprokuratūras sniegtais viedoklis, ka Ministru prezidentam nav disciplināras varas pār KNAB priekšnieku, skaidroja valdības vadītājs un uzsvēra, ka gaida atbildīgās komisijas vērtējumu.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Normunds Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas, - to iepriekš Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paziņoja KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs.

Šie lūgumi tikuši izteikti arī KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes klātbūtnē. Jurašs no šīm pretlikumīgajām prasībām esot atteicies un par to informējis Ģenerālprokuratūru.

Pēc Juraša domām, šī iemesla dēļ Vilnītis ar iecerēto reformu palīdzību mēģinot atbrīvoties no sev nelojāliem darbiniekiem. «Šķietamība, ka Vilnītis mēģina izvērtēt struktūru lietderību, ir farss. Tā ir īpaša vēlme sev nelojālus darbiniekus novirzīt no sev stratēģiski svarīgiem amatiem,» sacīja Jurašs.

Jurašs gan nevēlējās žurnālistiem atklāt to politiķu vārdus, kurus esot gribējis noklausīties Vilnītis, aizbildinoties, ka nedrīkstot runāt ar preses pārstāvjiem un šo jautājumu risināšot komisija, kas izveidota KNAB priekšnieka darbības vērtēšanai.

Savukārt Vilnītis žurnālistiem apgalvoja, ka par minēto viņam esot pirmā dzirdēšana. «Es tieku vainots smagos pārkāpumos. Tie ir atklāti uzbrukumi, lai mani noņemtu no amata. Ja šie izteikumi neapstiprināsies, Jurašam pašam vajadzētu aiziet no KNAB,» sašutis bija Vilnītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu