Jaunā «Firefox» versija lejupielādes skaitā pārspēj «Microsoft IE9»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Jaunā bezpeļņas un atvērtā koda organizācijas «Mozilla» interneta pārlūka versija «Firefox 4» lejupielādēto vienību skaitā pirmās 24 stundās, kopš risinājums pieejams, krietni pārsniegusi nesen palaistā «Microsoft» pārlūka «Internet Explorer 9 » (IE9) pirmās dienas skaitļus, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «News.com».

Atsaucoties uz «Mozilla» apkopoto statistiku, portāls raksta, ka «Firefox 4» lejupielādēts 4,7 miljonus reižu nepilnu 24 stundu laikā, salīdzinot ar 2,35 miljoniem reižu, kad IE9 galējā versija tika lejupielādēta pirmajā dienā, kad tā kļuva pieejama.

IE9, kuru izstrādājis komerciālais IT uzņēmums «Microsoft», ir arī pieejams bez maksas un nozares medijos tika komentēts kā «Microsoft» centiens atgūt interneta pārlūku tirgus daļu no «Firefox».

Nesenā «Microsoft Latvia» rīkotā prezentācijā gan tika uzsvērts, ka IE9 testa jeb «beta» versija tikusi lejupielādēta vairāk nekā 40 miljonus reižu. Tomēr «Microsoft» pārstāvji uzsvēra, ka IE9 darbojas tikai datoros ar «Microsoft» operētājsistēmām «Windows 7» un «Windows Vista».

«Mozilla» atvērtā koda risinājums ir pieejams «Windows», «MacOS», un «Linux» operētājsistēmas versijās. Biznesa portāls «Nozare.lv» konstatēja, ka «Firefox 4» versija «MacOS» datoram darbojas ātrāk nekā iepriekšēja pārlūka versija un aptuveni tikpat raiti kā konkurējošais bezmaksas «Google Chrome» pārlūks.

Kā norāda «News.com», «Firefox 4» lejupielādēto vienību skaits tomēr ir krietni zemāks par astoņiem miljoniem «Firefox 3» kopiju, kuras lejupielādēja šīs versijas palaišanas pirmajā dienā. Portāls gan komentē, ka «Firefox3» tika palaists ar daudz skaļāku publicitātes kampaņu.

Jaunā «Firefox» versija ir uzlabojusi dažādus drošības rīkus, kas pasargā lietotāju no izsekošanas «sērfošanas» gaitā un tā esot ātrdarbīgāka par iepriekšējām versijām, raksta «News.com».

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, pasaulē kopumā ir aptuveni 400 miljoni «Firefox» pārlūka lietotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu