2022. gada Pasaules kausā Katarā tiks radīti mākslīgi «mākoņi»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Katarā futbolistu un skatītāju labsajūtai tiks radīti mākslīgi «mākoņi», kam būs jānodrošina patīkams klimats treniņu un spēles laukumos.

Vieglu «mākoņu» karkasu gatavos no oglekļa šķiedrām. Tas stadionā nodrošinātu kondicionētu gaisu, taču katrs šāds «mākonis» ar distances vadību izmaksās 500 000 ASV dolāru (249 500 latu).

Bet enerģiju gaisa kondicionēšanai un četriem «mākoņa» dzinējiem nodrošinātu saules baterijas.

Kā zināms, Katarā vasaras mēnešos gaisa temperatūra mēdz sasniegt pat +50 grādus pēc Celsija, kas var būt bīstami gan futbolistiem, gan skatītājiem.

Kā ziņots, Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomitejas biedrs Mišels Platinī uzskata, ka 2022. gada Pasaules kausa izcīņai tomēr jānorisinās ziemā.

Janvārī FIFA prezidents Zeps Blaters pauda atbalstu idejai par turnīra rīkošanu ziemā, atsaucoties uz rūpēm par spēlētāju un līdzjutēju veselību un solot galīgo lēmumu pieņemt FIFA izpildkomitejas sēdē martā.

FIFA prezidenta izteikumi radīja ievērojamu kritikas vilni gan no Eiropas valstu nacionālos čempionātus uzraugošajām organizācijām, gan no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidenta Muhameda bin Hamama, kura vadītā organizācija atbild par turnīra rīkošanu.

Kritikas iespaidā janvāra beigās FIFA pieņēma lēmumu, ka kalendārā netiks izdarītas nekādas izmaiņas un Pasaules kausa izcīņas turnīrs notiks vasarā, bet vēlāk to apstiprināja arī Blaters.

Jau vēstīts, ka iepriekš ideju par 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanu ziemā atbalstīja arī FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē un Vācijas futbola leģenda Francs Bekenbauers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu